Amikor egy luxusnyaraló már nem elég - Sztárok magánszigetei

luxus Mel Gibson Shakira magánsziget Johnny Depp Leonardo DiCaprio Pamela Anderson sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te mit csinálnál, ha lenne felesleges 10 millió dollárod? Bankba tennéd, esetleg a párnád alatt őrizgetnéd? A következő hírességek igen különleges módját választották fölös dollárjaik befektetésének: vettek egy magánszigetet. 

Van, aki privát kis fészkében a paparazzik árgus szemei elől próbál elbújni, de van olyan is, aki pénzes turistáknak adja bérbe.

Pamela Anderson

A 48 évesen is ultradögös Baywatch-sztár 2007-ben eljegyzési ajándék gyanánt egy komplett szigetet kapott Tommy Lee-től. Anderson a Dubaj partjainál található, a világ térképét megformázó mesterséges szigetcsoportból, az úgynevezett The World Projectből kapta meg a Görögországot ábrázoló szigetet. Bár a Mötley Crue-dobos nem aprózta el az ajándékozást, az újabb esküvő végül elmaradt.

Pamela Andersoné az egyik sziget a The World Projectből Forrás: AFP, Wikipédia

Johnny Depp

A Karib-tenger kalóza tavaly nyár óta két magánsziget büszke tulajdonosa: az első, Little Hall's Pond Cay nevű 45 hektáros szigetet még 2004-ben vásárolta a Bahamákon. A szigetnek öt strandja is van, amelyeket a színész maga nevezett el. (Az egyiket természetesen gyermekei anyjáról, Vanessa Paradis-ról - azóta vajon átkeresztelte Amberre?) A másik, Strongylo nevű kis szigetet tavaly vette, az Égei-tengeren található, és forintba átszámolva nagyjából 1,3 milliárdot pengetett ki érte.

Johnny Depp egyik saját szigete a Little Hall's Pond Cay Forrás: AFP, www.privateislandsmag.com

Shakira

A Pink Floyd egykori basszusgitárosával, Roger Watersszel, valamint két kolumbiai zenésszel, Miguel Bose-val és Alejandro Sanzzal összefogva az énekesnő 2007-ben vásárolta meg a Bahamák-szigetcsoporthoz tartozó Bonds Cay-szigetet. Állítólag egy multimilliomosokat megcélzó luxusüdülőt szeretnének létrehozni rajta.

A Bonds Cay-sziget Forrás: AFP, www.vladi-private-islands.de

Leonardo DiCaprio

Nem titok, hogy az Oscar-díjas színész szabadidejében a környezetvédelem igazi élharcosaként a Föld megmentésén munkálkodik. Ezen céljához kapcsolódik magánszigete is: a Belize partjainál található Blackadore Caye elnevezésű szigetet a színész még 2005-ben, 1 750 000 dollárért vásárolta meg, és egy környezetbarát ökohotelt kezdett el építtetni rajta. Egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk különleges tervéről.

Blackadore Caye madártávlatból Forrás: AFP, Google Maps

Mel Gibson

Mel Gibson 2004-ben nyolcmillió fontot fizetett ki azért az 5411 holdas, a Fidzsi-szigetek területén fekvő földdarabért, amelynek Mago a neve. A színész nem sokat változtatott rajta, csak egy magánrezidenciát húzatott fel.

A Mago-sziget Forrás: AFP, www.privateislandsmag.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.