Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai, 2. rész

ház Ollókezű Edward A muzsika hangja film enteriőr ingatlan otthon A nagy Gatsby
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Filmes otthonokból sosem elég, legalábbis mi imádjuk mozizás közben – a szereplők játékán kívül – a helyszíneket, a díszletet is vizslatni. Éppen ezért jöjjön hát korábbi cikkünk folytatása!

Az örömapa

Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog – nézd csak meg Az örömapa című már-már klasszikus vígjátékot, hogy te is átéld az örömapa, Steve Martin hányattatásait.

Forrás: Touchstone Pictures

Na de térjünk rá a filmben szereplő épületre. Ez a koloniális, azaz gyarmati stílusú otthon igazán lenyűgöző a maga egyszerűségében – nem csoda hát, hogy a filmbéli esküvőt is itt tartották meg.

Fotó: Sara Lauder/kissthepurplefrog.com

Fogjunk tolvajt!

Hogy mit csinált Cary Grant és a gyönyörű Grace Kelly ebben a káprázatos francia villában? Hitchcock egyik klasszikusát, a Fogjunk tolvajt című filmet forgatták.

Forrás: AFP

Az épület a filmben Sanford Villa néven szerepelt, miközben a valóságban Château de la Croix-des-Gardes a neve, és egy korábbi cikkünkben részletes írtunk is már róla. Az 1300 négyzetméteres, 13 hálószobás és 8 fürdőszobás épület egyébként egy dombon áll, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

A nagy Gatsby

Francis Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című világhírű regényét néhány éve Baz Luhrman feldolgozásában láthattuk viszont a mozivásznon.

Forrás: Warner Bros Pictures

Grandiózus terek, díszletek és színek jellemzik a film minden egyes képkockáját. A házak és enteriőrök hihetetlen aprólékossággal adják vissza a 20-as évek Amerikájának dekadens életfelfogását.

Forrás: Youtube

Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai

Tudjuk jól, hogy egy filmben mindenki a főszereplők mozdulatait lesi, pedig néha bizony megérné kicsit a környezetre, a díszletre is figyelni. Megesik ugyanis, hogy a legkarakteresebb szerep nem egy színésznek, hanem egy díszletnek, azaz egy épületnek jut.

Korábbi cikkünket itt olvashatod el.

Ollókezű Edward

Miután a különc feltaláló elhunyt, szegény Edward egyedül maradt ebben az ijesztő, de valahol mégis ámulatba ejtő kastélyban. Ollókezű Edward szomorú története csak még magával ragadóbb a különös díszleteknek köszönhetően.

Forrás: Youtube

A muzsika hangja

Von Trapp százados szemet gyönyörködtető kúriája biztosan a te emlékezetedben is megmaradt. Azok a sárga falak! Az a jellegzetes szökőkút! Estig sorolhatnánk, hogy mi minden fogott meg bennünket a Von Trapp család villájában – és akkor a gyönyörű belső terekről még szó sem esett.

Forrás: InterCom
Ámulatba ejtő képek a világ legszebb városi parkjairólhttp://www.life.hu/otthon/20160909-a-vilag-legszebb-nagyvarosi-parkjai.htmlBár a fák levelei lassan lehullanak, és a virágok is készülődnek téli álmukra, mi még maradjunk egy kicsit a nyárban - nézegess velünk csodálatos képeket a világ legszebb városi parkjairól. OtthonOrigoÚj magaslatokra törve - Luxusotthonok sziklákba vájvahttp://www.life.hu/otthon/20160909-lelegzetelallito-kilatas-sziklakra-epitett-otthonokbol.htmlHa valaki tériszonyos, akkor valószínűleg nem az alábbi luxusvillák között fogja megtalálni álmai otthonát. Ha viszont rajong a káprázatos panorámákért, akkor ezekbe az ingatlanokba garantáltan első látásra beleszeret majd - jöjjenek a sziklákra épített otthonok. Otthon--Lélegzetelállító fotók lepusztult kastélyokrólhttp://www.life.hu/otthon/20160908-mirna-pavlovic-elhagyatott-kastelyok-europaban.htmlMirna Pavlovic fotós az elhagyott, lepusztult épületek nagy rajongója, nem meglepő hát, hogy egyik legújabb projektjét teljes mértékben ezeknek a káprázatos építményeknek szentelte. Pavlovic körbejárta Európát és megörökítette a kontinens különböző országainak magára hagyott, enyészet szélén álló kastélyait. OtthonOrigoKezdődjék a celebvadászat – Íme, a hollywoodi világsztárok pontos címeihttp://www.life.hu/otthon/20160831-itt-laknak-a-hiressegek-kozkedvelt-amerikai-kornyekek.htmlMinden álmod, hogy igazi hollywoodi nagyágyúkkal találkozz, és éppen amerikai vakációdat tervezgeted? Akkor ez a cikk most neked szól! Meg persze azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt... Az alábbiakban azokat a pontos címeket gyűjtöttük össze, ahol gyakorlatilag garantált, hogy összefuss egy világsztárral. Celebvadászatra felkészülni! Otthon--Az őrület határán - Top 5 filmes elmegyógyintézethttp://www.life.hu/otthon/20160829-top-5-legijesztobb-elmegyogyintezet-a-horror-filmekben.htmlVannak bizonyos visszatérő motívumok, amelyektől a forgatókönyvírók egyszerűen nem tudnak elszakadni. Ha horrorfilmről van szó, akkor ilyen - a korábban már kivesézett - békésnek, idillinek tűnő, majd hátborzongató események színhelyévé váló családi otthon. De ha éppen nem egy feldúlt családi fészekben történnek a borzalmak, akkor nagy valószínűséggel egy elhagyott elmegyógyintézet áll a történések középpontjában. Otthon--Lakberendezési inspirációra vágysz? Irány Brazília!http://www.life.hu/otthon/20160824-lakberendezesi-es-dekortippek-riobol.htmlBár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.