Öt dolog az otthonodban, amitől könnyen ellustulhatsz

fáradtság kutatás tévé otthon számítógép lustaság lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Főleg a hideg, téli napokon jó egy kicsit bekuckózni a kanapéra, körbetekerni magadat egy puha pléddel és maratoni sorozatnézést rendezni. Ezzel nincs is probléma addig, míg a lustulás nem válik napi szokásoddá. Ha azt veszed észre, hogy minden programodat lemondod azért, hogy a lakás négy fala között maradhass, érdemes elgondolkoznod kicsit azon, vajon mi szívhatja el az energiádat.

A kupis íróasztal

A Princeton Egyetem kutatása szerint az agyadat lefárasztja a folytonos vizuális zűrzavar, ami szellemileg és fizikailag is kimerültté tehet.

Az agyadat lefárasztja a folytonos vizuális zűrzavar Forrás: Thinkstock

A számítógép

Az internetnek hála sokkal könnyebben elintézhetsz egy csomó dolgot akár a kanapédról is – könnyen túltolhatod azonban a dolgot, ha nem figyelsz. Az internet tényleg nagyon praktikus, ám miután megrendelted a vacsit, letöltötted a kedvenc sorozatodat, és cseteltél kicsit a barátaiddal, könnyen eljuthatsz arra a szintre, hogy már nem is érzed szükségét annak, hogy felkelj a gép elől.

A kék falak

Imádjuk a kék minden árnyalatát, de érdemes kétszer is meggondolnod, hogy melyik helyiségek falát festesd kékre. A Travelodge tanulmánya szerint a kék falak lassítják a pulzusszámot, csökkentik a vérnyomást, és álmosító hatásúak.

A kék falak álmosító hatással bírnak Forrás: Thinkstock

A termosztát

Tanulmányok kimutatták, hogy alvás közben az ideális környezeti hőmérséklet 16 és 20 fok között van – magyarán, jobb, ha éjjel kicsit hűvös van az otthonodban. Ha melegben alszol, kevésbé tudod kipihenni magad, és könnyen lehet, hogy a fáradtság miatt az esti program helyett inkább a kanapét választod majd egy kis szundikáláshoz.

A tévé

Szívesen alszol el tévénézés közben? Nem éppen jó ötlet. A képernyő fényei ösztönzően hatnak az agyadra, gátolják az alváshoz szükséges hormon, a melatonin termelését, ami azt jelenti, hogy sokkal rosszabb minőségű lesz az alvásod, másnap pedig nyúzottan, fáradtan ébredsz majd. Ilyen állapotban pedig ne csodálkozz, ha nem lesz kedved kimozdulni a lakásból.

A képernyő fénye ösztönzően hat az agyadra, gátolja az alváshoz szükséges hormon, a melatonin termelését Forrás: Thinkstock
Zöld szín, fémes elemek, retró stílus –a 2017-es év lakberendezési trendjeihttp://www.life.hu/otthon/20161125-2017-ev-lakberendezesi-trendjei.htmlVáltoztatnál lakásod arculatán? Akkor akár már a 2017-es év trendjeivel is inspirálódhatsz. A lakberendezésben előtérbe kerül a zöld szín és árnyalatai, ismét hódít a retró stílus, és jelentős átalakulás tapasztalható a hálószoba berendezésében is. Vegyük most sorra a következő szezon trendjeit. OtthonThinkstockEgy lebontás előtt álló elhagyott pláza végnapjaihttp://www.life.hu/otthon/20161124-seph-lawless-fotoi-egy-elhagyott-amerikai-plazarol.htmlHa szeretsz kísérteties, elhagyatott épületeket nézegetni, akkor Seph Lawless sorozatát imádni fogod. A fotós posztapokaliptikus képein egy évek óta üresen álló amerikai pláza végnapjai elevenednek meg. Otthon--Készíts bájos karácsonyfadíszt tobozból!http://www.life.hu/otthon/20161115-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-karacsonyfadiszt-keszit-tobozbol.htmlHangolódj az ünnepekre, és készítsd el az idei karácsony legimádnivalóbb díszeit - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere az alábbi videóban megmutatja, hogyan készíthetsz karácsonyfadíszt tobozból. Otthon--Elfelejtett bútorok, eldugott zugok, amelyeket vendégvárás előtt érdemes kisuvickolnihttp://www.life.hu/otthon/20161114-apro-dolgok-a-lakasban-amit-erdemes-megtakaritanod-mielott-vendegeket-hivsz.htmlAdvent az év egyik legnyüzsgőbb, legmozgalmasabb időszaka, mikor gondolataid a vendégvárás, sütés-főzés körül forognak. Biztos vagyok benne, hogy vendégeid érkezése előtt otthonodban is makulátlan tisztaságot szeretnél varázsolni, éppen ezért hívjuk fel az alábbi apróságokra a figyelmedet. Sokan vannak, akik ezeknek az eldugott zugoknak, elfelejtett tárgyaknak a tisztán tartásáról bizony elfeledkeznek. OtthonThinkstockKöltözés a Fehér Házba – Ezekkel a szabályokkal kell Donald Trumpnak szembenézniehttp://www.life.hu/otthon/20161114-ot-meglepo-teny-az-amerikai-elnok-feher-hazba-koltozeserol.html2017. január 20-án új elnök költözik a Fehér Házba. Életében legalább egyszer valószínűleg mindenki átélte már, milyen fáradalmakkal és persze izgalommal jár beköltözni egy új otthonba – de vajon milyen érzés lehet beköltözni az Egyesült Államok leghíresebb házába? És milyen szabályok mentén foglalhatja el a Trump család a Fehér Házat? OtthonThinkstockMondd meg a horoszkópod, mi megmondjuk, milyen színt használj otthonodban!http://www.life.hu/otthon/20161111-horoszkopod-megmondja-milyen-szineket-hasznalj-otthonodban.htmlAz otthonodban lévő színek hatással vannak egészségedre, közérzetedre és szinte az egész életedre. Ha nem megfelelő árnyalatokat választasz, azzal mindennapi hangulatodat is tönkreteheted. Éppen ezért, mielőtt nekiesnél egy nagyobb átalakításnak, érdemes a horoszkópod alapján tájékozódni egy kicsit a neked való tónusokról. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.