Porcelánbőrt szeretnél? Íme, az ehhez vezető út

Shutterstock -
bőrápolás arcbőr porcelán
Olyan sima és hamvas bőrre vágyunk, mint amilyen az ázsiai nőké? Érdemes kipróbálni néhány különleges összetevőt és szépségpraktikát, amelyekkel ezt könnyen elérhetjük!

Mágikus masszázs

Ne gondoljuk, hogy az arcmasszázs csak felesleges kényeztetés, valójában sokkal több annál. Természetesen segít abban, hogy ellazuljunk, és megfeledkezzünk kicsit a mindennapi stresszről, ugyanakkor felpezsdíti a vérkeringést, amitől élettel telibb, fiatalosabb lesz az arcbőr. Ehhez különböző eszközök is segítségünkre lehetnek a hatás fokozása érdekében. 

A Gua Sha kő általában rózsakvarcból készül, az arc és a nyak gyengéd masszírozására használják. Formálja az arc körvonalait, csökkenti a puffadást és fokozza a vérkeringést.

A másik nagyon közkedvelt masszázseszköz a jáde roller. A görgővel végzett rendszeres masszázs segíthet a nyirokkeringés befolyásolásában, a vérkeringés fokozásában és a puffadtság csökkentésében. Használhatjuk arcon és nyakon egyaránt. Érdemes különböző arcolajokkal, szérumokkal együtt használni, mert így egyrészt könnyebben siklik a bőrön, másrészt mélyebbre juttatjuk így be a hatóanyagokat.

A gyöngy ereje

A gyöngyport a nők ősidők óta előszeretettel használják bőrük ragyogásának fokozására. Ez az őrölt por olyan aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a kollagéntermelést. Nagyon fontos, hogy figyeljünk a kollagéntermelésre, mert 25 éves kortól a szervezetben fokozatosan csökken az előállítása. Energizál és gyulladáscsökkentő hatása is van.

A rizsvíz csodája

Ezt a szépségápolási összetevőt az ázsiai nők az ókor óta használják. A rizsöblítésből megmaradó tejes állag tonikként és tisztítóként is használható a szépségápolásban, a hatása pedig szemmel látható. 

Többek közt világosítja a bőrtónust, összehúzza a pórusokat és a fejbőrre gyakorolt áldásos hatása sem új keletű. Fényessé, egészségessé teszi a hajat és serkentő hatása is van.

Az egyszerűen elkészíthető szépítőszer receptje pedig nem más, mint 1 bögre rizst mossunk át, és áztassuk be négyszeres mennyiségű vízben. Szobahőmérsékleten lefedve hagyjuk állni 1-2 napig. Ezután szűrjük le, öntsük egy jól záródó flakonba. Az így elkészült rizsvíz 3-4 napig tartható a hűtőben. A hatékonyságát leginkább a benne lévő E-vitaminnak, ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak köszönheti.

Kedvencünk a kamélia

A koreai Jeju szigetéről származó Camellia japonica magjából kinyert, hidegen sajtolt olaj, vagyis a japán kamélia olaj a kínai nők körében hatalmas kedvenc. Ugyanis gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, így véd a korai bőröregedés ellen. Intenzíven hidratál, tele van A-, B-, C-, E-vitaminokkal, és nagyon könnyed állagú.

Fátylat rá!

Ha mindig kisimult és hidratált bőrre vágyunk, szánjunk elég időt a táplálására. Illesszük be rendszeresen rutinunkba a fátyolmaszkos rituálét és élvezzük 15 percig a hatását. Ez idő alatt vitaminokkal, ásványi anyagokkal kényeztethetjük bőrünket és relaxálhatunk, így stresszoldónak is kiváló. Érdemes kipróbálni a buborékos változatot is, melytől extrán puha és ragyogó lesz a bőr.

A fátyolmaszkok hidratálják a bőrt
Forrás: Forrás: Shutterstock

Pezsdítő jégkocka

Egy recept, amit bármikor könnyedén elkészíthetünk otthonunkban. Nincs másra szükségünk csak tejre, mézre és egy jégkockatartóra, ez egy igazi bőrápoló bomba lesz. A tej vitaminokban, ásványi sókban és antioxidánsokban gazdag összetevő, amelyek tápláló és hámlasztó hatást fejtenek ki a bőrön. A méz pedig egy természetes hidratáló, gyulladáscsökkentő. Ezzel a technikával ragyogóvá, élettel telivé tehetjük a bőrt és a miteszerekkel is leszámolhatunk. Reggeli szépségrutinba ajánlott inkább a beépítése, hisz a jégkockás masszázzsal könnyedén felébreszthetjük bőrünket - írja a Fanny.

Ha nem tudod, milyen a bőrtípusod, a kencéiddel többet ártasz, mint használsz

Te tisztában vagy vele, milyen bőrtípussal rendelkezel? Ha bizonytalan vagy és semmiképpen sem akarsz mellélőni, és ezáltal fokozni a bőrproblémákat, akkor ismerd meg részletesebben az egyes bőrtípusok jellemzőit, és találd meg a sajátodat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.