Ulmann Mónika film sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ulmann Mónikának ma is égig ér a fű. És a mosolya sem változott, ahány fotót csak látunk róla, ugyanaz a végtelenül bájos, kicsit csibészes mosoly köszön ránk, mint akkor, az Égig érő fűben.

Janikovszky Éva kedves történetét feldolgozó gyerekfilmben tűnt fel először Ulmann Mónika, és aligha volt ember, aki ne zárta volna szívébe azonnal a tündér-szőke, kicsit selypítő, a fogait épp elhagyni készülő kislányt. Aki aktívan részt vett abban, hogy Poldi bácsi, a frissen nyugdíjazott parkőr mesevilágát életre keltse, vagyis, hogy a belvárosi körfolyosós ház keramitkockás udvarán igazi, selymes fű teremjen. A kislányt, akit persze féltettek a szülei a kalandtól, ám aki minden követ megmozgatott, hogy ki ne maradjon a dolgok sűrűjéből, mert Poldi bácsi bizony csak így tudta átvészelni a változást... hogy attól kezdve nincs rá szükség. S hogy a smaragdzöld park helyett betondzsungelben kell leélnie hátralévő éveit.

De Mónika csengő kislányhangja is ismerősen csenghet, hiszen az "Írtam a bátyámnak egy dalt" (Ulmann Ottó zeneszerző a bátyja, és zeneszerző volt az édesapja is), valamint a "Moncsicsi" pillanatok alatt slágerré váltak az országban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Mónika, bár eredetileg táncosnak készült, 1991-ben végzett az Állami Balettintézetben, ám emellett néptáncolt is sokáig. Ezután Novák Ferencnél táncolt, majd jelentkezett a Színművészetire, ahová második próbálkozásra fel is vették. Első férje Miller Zoltán, közös gyermekük Dávid, majd a házasság kudarca után új szerelem köszönt be az életébe, aki két saját gyermeket is hozott a kapcsolatba: Ádámot és Julit. Vékony testalkata miatt sokan hiszik azt, hogy a mai napig keményen sportol, ám saját bevallása szerint nem kell semmit tennie azért, hogy kirobbanó formában legyen, bár egy ideje a jóga irányába kacsingat.

Imádja a kézműves munkákat, szabadidejében szívesen barkácsol tárgyakat és ékszereket, emellett nem bízza szakemberre lakása karbantartását, ha kell, maga festi ki a falakat vagy kárpitozza újra a bútorokat. Egy ideje megismerkedett a Feng-shuival, beleszeretett, így lakása berendezésére is hatással van immár a harmónia és az egyensúly művészete. Bár Mónika gyerekszerepei meghatározóak voltak, és a mai napig szívesen emlékszik vissza azokra az évekre, azért felnőtt nőként is jelentős szerepekben bűvölte el a közönséget.

Néhány a színházi szerepei közül:
(Shaffer: Black Comedy (Carol Melket), Klaus Mann: Mefisztó (Carola Martin), Pozsgai-Nagy Tibor: Kölyök (Lucy), Spiró: Vircsaft (Csajóca), Romhányi: Hamupipőke (Aranyka), Duval: Francia szobalány (Phillis), Duval: Potyautas (Martin Be), Ephraim Kishont: Házasságlevél (Ajala), Kander-Ebb-Fosse: Chicago (Velma Kelly), Jacobs-Casey: Grease (Sandy), Gershwin-Ludwig: Crazy for you (Polly Backer), Szilágyi L.-Kellér D.: 3:1 a szerelem javára (Gingi), Horváth Péter: Kilencen mint a gonoszok (Áprilka), Ken Ludwig: Botrány az operában (Diana), Francis Veber: Balfácánt vacsorára! (Marléne), Marcell Archard: A bolond lány (Josefa Lantenay), H. Keroul-A. Barré: Léni néni (Gilberte), Oscar Wilde: Bunbury (Cecily Cardew), Hervé: Nebántsvirág (Denise), Feydeau: Egy hölgy a Maximból (Osztrigás Mici), Beaton: Mosolykommandó (Asha)

Filmszerepei:
Járom az utam... (TV film) közreműködő
Örömtánc (TV műsor) szereplő
S.O.S. szerelem! (2007)
Egy bolond százat csinál (2006)
Kútfejek (2006)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.