Híres magyar színésznők, akiket lányaik követtek a pályán

Tordai Teri; Horváth Lili,
Tordai Teri (b) az anya és Horváth Lili (j) a lány szerepében a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című előadás próbája
MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap - Kallos Bea
a nők hete színésznő anya-lánya
A gyerekkorukat a rivaldafényhez közel töltötték, így nem meglepő, hogy a színésznők lányai gyakran ismert anyjuk nyomdokaiba lépnek. A nők hete alkalmából összeszedtük a legszebb és legismertebb magyar anya-lánya párosokat.

Huszárik Kata és Nagy Anna

Huszárik Kata Jászai Mari-díjas színésznő művész családba született: édesanyja Nagy Anna szintén Jászai Mari-díjjal kitüntetett magyar színésznő, érdemes művész, édesapja Huszárik Zoltán rendező. Nagy Anna pályája elején a debreceni Csokonai Színházban játszott, majd 28 évig a Madách Színház társulatának volt tagja. Lányát, Katát a Kisváros című sorozatban ismerte meg az ország, Zalán Krisztina szerepét játszotta. Anya és lánya éveken keresztül adta elő nagy sikerrel közös estjüket Lázár Ervin novelláiból, a Fény-játékokat.

Nagy Anna; Huszárik Kata
Nagy Anna és Huszárik Kata 
Forrás: MTI/Zih Zsolt

Gáspár Kata és Bánsági Ildikó

Bánsági Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja idén ősszel tölti be 77. életévét, de szépségéből semmit sem vett el az idő múlása. Ildikót egyéb nagyszerű film- és színházi szerepei mellett pár éve a Korhatáros szerelem című sorozatban láthattuk, de ő adja a magyar hangját Helen Mirrennek, Glenn Close-nak, Diane Keatonnak, és Meryl Streepnek. Lánya, Gáspár Kata (édesapja Gáspár Sándor) szintén színésznő, első szerepét az Apám beájulna című filmben kapta. A válogatásra csak azzal a feltétellel engedték el ismert szülei, ha nem fedi fel a származását. Katát olyan népszerű magyar filmekből ismerhetjük, mint a 200 első randi, vagy a Netflixen is megtekinthető Tündérkert – Kísértések kora.

Gáspár Kata és Bánsági Ildikó
Bánsági Ildikó és Gáspár Kata 
Forrás: Forrás: HOT! archívum

Almási Éva és Balázsovits Edit

Almási Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, hosszú ideig játszott a Madách Színházban és a Vígszínházban. Számtalan színházi és filmes szerepe mellett szinkronizálta többek között Claudia Cardinalét, Greta Garbót, Jane Fondát és Barbra Streisandot. Lánya, Balázsovits Edit mindenképpen színésznő akart lenni, az sem tántorította el, hogy édesapja, Balázsovits Lajos és édesanyja népszerűségét nehéz lesz túlszárnyalni. Edit szintén Jászai Mari-díjas színésznő lett, a képernyőn legutóbb A mi kis falunk című sorozatban láthattuk Árvai Edit ellenőr szerepében.

Almási Éva és Balázsovits Edit
Balázsovits Edit és Almási Éva 
Forrás: Hot! archívum

Tordai Teri és Horváth Lili

Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő a főiskola befejezése után folyamatosan filmezett, a magyar produkciók mellett rengeteg német és osztrák alkotásban is szerepet kapott, Terry Torday néven Nyugat-Európában is népszerűvé vált. Felejthetetlen alakítást nyújtott a Jó estét nyár, jó estét szerelem című filmben, legutóbb pedig tavaly a Cicaverzumban láthattuk a vásznon. Lányával, Horváth Lilivel színpadon és filmben is játszott már együtt. Lilit olyan sikerprodukciókban láthattuk az utóbbi években mint a Hadik, a Memento mori – A váci legenda, a Mintaapák és A tanár című sorozatok.

Tordai Teri és Horváth Lili
Tordai Teri és Horváth Lili
Forrás: Hot! archívum

Hámori Ildikó és Szinetár Dóra

Hámori Ildikót is Kossuth- és Jászai Mari-díjjal tüntették ki. Sokáig a Nemzeti Színházban játszott, majd a Pesti Magyar Színházhoz szerződött. Karrierje során számos játék-, és tévéfilmben láthattuk, és szinkronszínészként is sokszor hallhatjuk. Imádjuk a Bridgerton családban, az ő hangján szólal meg Lady Whistledown. Lányát, Szinetár Dórát 13 éves korában, énekesnőként ismerte meg az ország, Dóra című albuma óriási siker lett. Dolgozott a Szigligeti Színházban, majd tagja lett a Budapesti Operettszínháznak, és számos szinkronszerepet is kapott. Játszott a Munkaügyek és a Gólkirályság című sorozatokban is.

Hámori Ildikó és Szinetár Dóra
Szinetár Dóra és Hámori Ildikó 
Forrás: Hot archívum

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.