Nem élt a protekcióval, így késve futott be a gyönyörű világsztár

2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals
Kate Hudson
Getty Images/Lionel Hahn - Lionel Hahn
születésnap színésznő Kate Hudson
Magyar nagymama és filmcsillag szülők mellől indult a karrierje, visszautasította a kivételezést, a zenész pasikra bukik, de nem tőlük kapta a legemlékezetesebb csókot. 45. születésnapját ünnepli Kate Hudson.

Magyar az egyik nagymamája

Apai oldalról felerészben angol, felerészben olasz ősökkel rendelkezik. Anyai ágon németek és angolok a felmenői, valamint egy Amerikába kivándorolt magyar zsidó családba született nagymama, aki a neveltetésére is nagy hatással volt.

A világsztár nevelőapja után nevezte el a fiát

1979. április 19-én Los Angelesben jött világra a zenész-komikus Bill Hudson és a sztárszínésznő Goldie Hawn gyermekeként. A szülei 18 hónapos korában elváltak, és az édesanyja új párja, a hollywoodi filmcsillag Kurt Russell nevelte fel. Őt tartja az igazi apjának, az esküvőjén is ő kísérte az oltár elé, és az egyik fia is miatt kapta a Russell keresztnevet.

 Kurt Russel, Goldie Hawn and Kate Hudson
 Kurt Russel, Goldie Hawn és Kate Hudson
Forrás: AFP

A testvérei is kollégák

Egy édestestvére van és négy féltestvére, utóbbiak közül Goldie Hawn és Kurt Russell gyermekével, Wyatt Russell-lel együtt is nőtt fel. A testvérei közül pedig ketten is elismert színészek lettek: Oliver Hudson többek között az Egy kapcsolat szabályai vagy az Elválótársak révén lehet ismerős, de Wyatt Russell (Fekete tükör, A Sólyom és a Tél Katonája) is szép karriert mondhat már most magáénak.

Szándékosan nem használta ki a protekciót

Sokkal hamarabb is elkezdődhetett volna a hollywoodi karrierje, de ő nem akarta, hogy a rokoni kapcsolatainak köszönhessen bármit is. A Menekülés Los Angelesbe című 1996-os Kurt Russell-kultfilmben például felajánlottak neki egy szerepet, de ő inkább visszautasította, és így később, szereplőválogatások révén szerezte meg az első színészi megbízásait.

A leghíresebb szerepét másik színésznőre írták

A karrierje nagy áttörését, máig legikonikusabb szerepét, és egyetlen Oscar-jelölését a Majdnem híres hozta el, amiben egy elbűvölő rockercsajt, Penny Lane-t alakította. A szerepet eredetileg Sarah Polley színésznőnek szánta Cameron Crowe rendező, és amikor ő egy másik film miatt nem vállalta végül, le akarta fújni az egész produkciót. Az eredetileg egy kisebb szerepre jelentkező Kate Hudson el tudta érni, hogy meghallgassa a rendező őt is Penny Lane-ként, a többi pedig (film)történelem.

Sosem találnád ki, kivel szeretett a legjobban csókolózni

Egy interjúban feltették neki a kérdést, hogy a kamerák előtt történt csókjai közül melyik volt a legélvezetesebb a számára. Ő a Dr. T és a nők című filmben Liv Tylerrel váltott csókot nevezte meg, mondván sosem érzett még annál puhább ajkakat.

Nem kedveli a luxust

Lélekben hippinek tartja magát, és nem kedveli a fényűzést semmilyen téren. Szeret régi ruhákat árusító üzletekből öltözködni, az ékszerei nagy részét maga készítette, és ha csak teheti, sminket sem hord.

A zenész pasikra bukik

Három gyereke született három férfitól. 2000 és 2007 között a Black Crowes együttes frontemberével, Chris Robinsonnal élt házasságban, a fiuk 2004-ben jött világra. 2010 és 2014 között a Muse együttes énekese, Matt Bellamy volt a párja, jegyese, és a második gyermekének apja. 2016 óta a szintén zenész Danny Fujikawa a szerelme, akitől 2018-ban megszületett a harmadik gyereke, 2021-ben pedig el is jegyezték egymást.

 Kate Hudson és Danny Fujikawa
Forrás: Anadolu via AFP

Az egészséges életmódba fektet

Társalapítója és befektetője a Fabletics nevű fitness márkának, aminek keretében testmozgáshoz kapcsolódó ruházati márkát is piacra dobott. Könyveket is írt az egészséges életmódról, és az utóbbi években legalább annyit foglalkozott ezzel a területtel, mint a színészi karrierjével.

Már csak évi egy szerepet vállal

Kate Hudson and Michael Shannon, Kegyes kis hazugság film
 2023-ban a Kegyes kis hazugság című komédiában
Forrás: Profimedia

Szerencsére azért színésznőként sem kell elbúcsúznunk tőle, ha jóval ritkábban is láthatjuk őt, mint korábban. Évi egy produkciót vállal az utóbbi időben, ami 2022-ben a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma emlékezetes mellékszerepét, 2023-ban a Kegyes kis hazugság című komédiát jelentette. Az idei évben a Shell című disztópia érkezik a szereplésével egy szépség- és fiatalságmániás jövő riasztó képével, de már előkészítés alatt áll egy Netflix-sorozat is, amiben az élsport férfiközpontú világába merül alá.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.