Így néznek ki ma a Polgár lányok: fotó

2018.07.29. 19:00

A Polgár lányok világszerte ismertek voltak, de nagyon sokan még ma is pontosan tudják, hogy kik ők, főként a sakkvilágban. Ugyan mindegyikük visszavonult már, eredményeik máig legendásak. Így néznek ki ma. 

A Polgár lányok nevét a világon szinte mindenki ismeri, köszönhető ez édesapjuk újító nevelési módszerének, és azoknak az eredményeknek, amiket ennek köszönhetően elértek. Zsuzsa, Zsófia és Judit sokakban még mindig fiatalként élnek, pedig már mindhárman felnőtt nők és családanyák. Zsuzsa a legidősebb: 49 éves, és már rég maga mögött tudhatja az aktív éveit, de amíg játszott, ő volt a világ egyik legerősebb sakkjátékosa.

A Polgár lányok legendásak voltak, és azok ma isForrás: Origo

Polgár Zsófia 43 éves, és szintén rendkívüli eredményeket ért el, az elsőt már 5 évesen. Később női nemzetközi nagymester lett és kétszeres sakkolimpiai bajnok. 2010 óta azonban nem játszott jegyzett versenyen. Polgár Judit a legfiatalabb a lányok közül, ő 42 éves, és ő a sakktörténet legjobb női sakkozója. Az egyetlen nő, aki átlépte a 2700 Élő-pontos szupernagymesteri határt. 12 éves korától 26 éven keresztül a felnőtt női világranglista 1. helyezettje volt. 2014-ben jelentette be visszavonulását.

Polgár ZsófiaPolgár JuditPolgár ZsuzsaPolgár lányok