A legtöbben arra fogadnak, hogy Dianának hívják majd Harry herceg és Meghan hercegnő gyermekét

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Yui Mok -
keresztnév Meghan Markle Diana hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Diana név az abszolút favorit azok körében, akik Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő hamarosan megszülető gyermekének nevére tesznek fel téteket a londoni fogadóirodákban.

A fogadójátékosok zöme biztos abban, hogy a hercegi házaspár gyermeke leány lesz, és a majdani újszülött nevére beérkező fogadási tétek több mint 60 százalékát a Diana első keresztnévre teszik fel. A fogadójátékosok által leggyakrabban megjátszott nevek listájának első hét helyén leánynevek állnak, és a favoritnak számító nevek között szerepel a Diana keresztnév után a Victoria, az Alice, a Grace, az Isabella, az Elizabeth – II. Erzsébet királynő nevének angol változata –, valamint a Rose leánynév.
A fiúnevek közül a legnépszerűbb fogadási tét az Arthur, utána az Alexander, a James, az Edward, az Albert és a Christopher első keresztnév-lehetőség következik. A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna. Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György király nevei között.

Harry herceg és Meghan hercegné Marokkóban 2019 februárjában Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Yui Mok


Április elején hirtelen olyan mennyiségű fogadás érkezett arra, hogy Harry és Meghan gyermeke leány lesz, hogy ezt a fogadási lehetőséget le is zárták, abból a meggyőződéséből kiindulva, hogy "valaki valamit tud".

Meghan Markle és Harry októberben jelentették be, hogy gyermeket várnak. A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de egybehangzó értesülések szerint az újszülött e hónap végén vagy május elején jön a világra. Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és Diana hercegnő másodszülött fia – tavaly május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege, illetve hercegnője címet adományozta a házaspárnak.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban a majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.