Gyorsan valami finomat? Készíts zöldséges-tojásos sonkarizottót!

Forrás: Lázár Chef -
rizottó Lázár Chef receptjei sonka zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha ma inkább kimozdulnál, akkor érdemes egy könnyű, gyorsan elkészíthető rizottóval jóllakatni a családodat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg főtt sonka
4 darab főtt tojás
40 dkg rizs
1 dl tejszín
3 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
15 dkg zöldborsó
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kisebb cikk zeller
2 gerezd fokhagyma
1 csomag snidling

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nyers rizst, valamint a kockákra vágott zöldségeket: a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Közben a főtt sonkát apró kockákra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk. Az ételt külön nem sózzuk, a sonkából kioldódó sóval ízesítjük. Amikor a rizs már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és az apróra vágott snidlinget, majd addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Extra tippünk:

Tálaláskor sajt helyett reszelt, főtt tojással szórjuk meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.