Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha ma inkább kimozdulnál, akkor érdemes egy könnyű, gyorsan elkészíthető rizottóval jóllakatni a családodat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg főtt sonka
4 darab főtt tojás
40 dkg rizs
1 dl tejszín
3 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
15 dkg zöldborsó
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kisebb cikk zeller
2 gerezd fokhagyma
1 csomag snidling

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nyers rizst, valamint a kockákra vágott zöldségeket: a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Közben a főtt sonkát apró kockákra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk. Az ételt külön nem sózzuk, a sonkából kioldódó sóval ízesítjük. Amikor a rizs már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és az apróra vágott snidlinget, majd addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Extra tippünk:
Tálaláskor sajt helyett reszelt, főtt tojással szórjuk meg.