Lázár Chef receptjei vendégváró falatok pizza sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha gondos házigazdaként szeretnéd valami újdonsággal meglepni a vendégeidet, varázsolj olasz ételt a tányérokra. Pizzázásra fel!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

20 dkg főtt sonka
5 darab főtt tojás
1 egész tojás a tészta kenéséhez
60 dkg liszt
15 dkg búzadara
5 dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott evőkanál só
az élesztő felfuttatásához:
fél dl langyos víz
1 evőkanál cukor
2 csomag, 7 g-os szárított élesztő

Elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt fél dl langyos vízben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd konyharuhával letakarva 4 percig állni hagyjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a felfuttatott élesztőt, a sót, a maradék langyos vizet, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát. Géppel vagy kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle, amelynek állaga ne kemény, hanem könnyű, kézzel formázható legyen. Konyharuhával letakarva 15 percig, szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben a főtt sonkát apróra vágjuk, a főtt tojásokat pedig felkarikázzuk. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Ezután megkenjük a korongok tetejét a felvert egész tojással, majd rájuk helyezzük a tojáskarikákat és az apróra vágott sonkát. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk a falatkákat, és 200 fokos sütőben, 8 perc alatt szép pirosra sütjük.

Extra tippünk:

A tésztához tehetünk 4 evőkanál főtt, morzsolt kukoricát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.