Borjúérmék paradicsomos-cukkinis lecsóval

Forrás: Lázár Chef -
cukkini paradicsom Lázár Chef receptjei borjú sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

Forrás: Lázár Chef

a borjúérmékhez:

45 dkg borjú szűzérmék
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só

a lecsóhoz:

3 evőkanál olaj
0,5 dl víz
2 nagy fej vöröshagyma
4 darab tv paprika
1 darab cukkini
5 dkg aszalt paradicsom
5 darab paradicsom
2 teáskanál fűszerpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só

Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés:

A borjúérméket kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük kevés sóval és fokhagymával. A hús mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, ezután 2 evőkanál vajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékban rakunk még 3 evőkanál olajat, megpirítjuk a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott tv paprikát, majd rövid pirítás után a cukkinit is. Felöntjük 0,5 dl vízzel, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott aszalt paradicsomot és a cikkekre vágott friss paradicsomot is. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, sóval, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, és az egészet összeforraljuk. A frissen sült borjúszeleteket a lecsóval tálaljuk.

Extra tipp

A lecsóhoz finomra vágott bazsalikomlevelet is adhatunk, és így hidegen még finomabb!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.