Lázár Chef receptjei saját készítésű házi pizza sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Nem bonyolult. Na jó, egy kicsit. De az eredmény csodálatos lesz - bárkit elkápráztatsz vele!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

75 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 evőkanál kristálycukor
2 csomag szárított élesztő
6 dl szobahőmérsékletű víz
1 evőkanál só

A paradicsomszószhoz:

3 dl sűrű, 100%-os paradicsomlé
2 dl hámozott-darabolt paradicsomkonzerv
1 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál olívaolaj a pirításhoz
3 evőkanál olívaolaj az ízesítéshez
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 fej zúzott fokhagyma
1 csomag friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál törött bors
2 teáskanál só

A feltéthez (ízlés szerint):

mozzarella
parmezán
sonka
bacon
olívabogyó
paradicsom
paprika
ruccola saláta
bazsalikom

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a kétfajta paradicsomot, majd ízesítjük kristálycukorral, sóval, fokhagymával, olívaolajjal és törött borssal. 10 percig közepes lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk, és friss, tépett bazsalikomlevelekkel megszórjuk. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, előkészítjük. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni! A tészta hozzávalóit egy keverőedényben, fakanál segítségével összedolgozunk úgy, hogy a tészta egynemű, gyúrható legyen - közben 10 percig pihentetjük. A tésztát gyúródeszkán, lisztes kézzel jól összedolgozzuk, majd egyforma adagokra osztjuk, és megint pihentetjük. A sütőt maximum hőmérsékletre melegítjük. Kb. egy maroknyi mennyiségű tésztát nyújtófa segítségével, jól alá és fölé lisztezve szép vékonyra nyújtjuk, közben 2-szer, 3-szor meg is fordítjuk. A kinyújtott tésztát pizzalapátra tesszük, majd megkenjük a már nem forró paradicsomszósszal - kb. 3 evőkanálnyi mennyiséggel. Rátesszük a szeletelt feltéteket (ízlés szerint), és 250-280 fokon - minél melegebb, annál jobb -, alsó-felső sütési funkción (nem légkeverésesen) 9 percig sütjük.

Extra tipp:

Nagyon fontos, hogy akinek a sütője nem tud legalább 250 fokot, az ne készítse el, mert nem lesz túl jó az eredmény.
Roston sült csirkemell grillezett gyümölccsel - imádnivaló fogás édesszájúaknak!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140814-lazar-chef-a-roston-sult-csirkemell-grillezett-gyumolccsel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoKönnyű nyári fogás: hal citrommal http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140814-lazar-chef-a-hal-citrommal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoEz igazán pikáns: mangós rántott csirkemellet készítünkhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140730-lazar-chef-a-mangos-rantott-csirkemell-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.