Roston sült csirkemell grillezett gyümölccsel - imádnivaló fogás édesszájúaknak!

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé
50 dkg friss idénygyümölcs (őszi- vagy sárgabarack, körte, alma)
1 citrom vagy lime leve
2 dl almalé
10 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál só

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 30 perc

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a sóval, őrölt fahéjjal ízesített csirkemellfiléket, mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Hozzáadjuk a kristálycukrot, elkaramellizáljuk, és felöntjük az alma és a citrom levével. Ezután beletesszük a szeletelt gyümölcsöket, és 10 percig pároljuk. Miután a gyümölcsök már egy kicsit összeestek, a tetejükre rakjuk az elősütött csirkemelleket. Még 10 percig pároljuk, majd forrón tálaljuk.

Extra tippünk

Az almalé helyett használhatunk félédes fehérbort is, így még pikánsabb lesz a szószunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.