Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 346. rész.

Még egy hóembert is, ami másnapra elolvad, azért építenek a gyerekek, hogy lássák a többiek. Nemcsak magunknak, másoknak is élünk.

És másoknak is teszünk mindent, hogy „látva lássanak", és legyünk valakié. Mindent egy titkos összekötöttség miatt teszünk. Ezt a titkos összekötöttséget úgy hívják: szeretet. Én most azért írok, hogy ezt elolvasd, s átéld te is azt, hogy milyen fontos szavak azok, hogy „Miattad", és „Neked" és „Érted". Minden madár csiripel valakinek. Ezt a valakit te sohasem látod, csak ha véletlenül odaröppen – de hidd el, hogy ő hallja! Egyszer megkérdeztem a hatéves kisunokámat, miért épített hóembert a kert végében, ahol soha senki sem jár, és senki sem látja.

"Nemcsak magunknak, másoknak is élünk"Forrás: Shutterstock

Az felelte: „Isten látja."

Nem volt vallásos, csak tudta még a titkot, amit felnőtt korunkban gyakran elfelejtünk: hogy az ember soha sincs egyedül.