Müller Péter: Hiába szeretlek, ha te nem szeretsz

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség kölcsönösség Müller Péter szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 338. rész.

Hiába szeret csak az egyik, akár olyan intenzitással, mint Jézus Krisztus, ha ez nem kölcsönös, ott nincs szeretet, csak Golgota.

Hiába szeretlek, ha te nem szeretsz.

Az ember sok mindent el tud intézni egymaga is, de szeretni nem tud egyedül Forrás: Shutterstock

Fény is csak akkor gyullad, ha a két pólus összeér. Azt mondják a szeretet olyan is lehet, mint egy magányos virág illata: akkor árad, ha nem jár arra senki. Nem igaz! Hazugság! Óriási tévedés! A virág azért illatozik, mert vár valakit. Meg akar termékenyülni, hogy életének értelme legyen. És az ember azért szeret, mert szomjas is a szeretetre. Sok mindent el tudok intézni egyedül is, magamban. Tanulhatok, művelhetem magam, karriert csinálhatok, pénzt gyűjthetek, de szeretni nem tudok egyedül, és nehéz, nagyon-nagyon nehéz úgy élni, hogy engem nem szeretnek.

Minden egészséges közösséget a szeretet tart össze.

És ez – ha valódi - kölcsönös.
Ezért nem könnyű ma élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.