Müller Péter: "Ha szerelmes vagy, és nem jut eszedbe az a bolond gondolat, hogy ez örökké tart majd, nem vagy még igazán szerelmes."

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter szerelem heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 470. rész.

Ha szerelmes vagy, és nem jut eszedbe az a bolond gondolat, hogy ez örökké tart majd, nem vagy még igazán szerelmes.

A szerelem nem racionális élmény. Semmi köze a józan, hétköznapi észhez. Intuitív, észfölötti állapot, az örökkévalót keressük benne. Ezért hasonlít az őrülethez, az ihlethez és a megszálltsághoz. Mások úgy látják, hogy meghülyültünk. Nem hallgatunk senkire, főleg a saját értelmünkre és ítéletünkre nem. Elvesztjük hatalmunkat a sorsunk felett, s egy nálunk nagyobb erő hatalmába kerültünk. Ez az erő „mozgat minden Napot és csillagot", ahogy a szerelmes költő mondta. Művének címe: „Isteni színjáték." Ebben minden benne van.

"Ha szerelmes vagy, és nem jut eszedbe az a bolond gondolat, hogy ez örökké tart majd, nem vagy még igazán szerelmes." Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.