prostitúció Terézanyu Rácz Zsuzsa bűnözés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilátástalan élet, megaláztatás és testi-lelki szenvedés vár azokra a kiskorú áldozatokra, akiknek a létezéséről - egyébként - tudomást sem vesz a társadalom. Akiknek a teste csak kelendő, bárkinek odadobható piaci áru. Rácz Zsuzsa elárulja, hogy kik ők. 










Thinkstock
Thinkstock

Miről beszélek? A gyermekprostitúcióról.

Annak a több ezer kislánynak, nagylánynak - gyermeknek 18 éves koráig számít az ember a törvény szerint -, sőt fiúknak a sorsáról, akik felelős szülők, család híján ki vannak szolgáltatva a szervezett bűnözésnek. Ők a legkönnyebb prédák. Lehet, hogy a fenti történet mégis nehezen érthető annak, aki még sosem gondolt bele, mit jelenthet egy gyereknek az, hogy senkije nincsen: egy magára hagyott kiskorú ahhoz ragaszkodik, aki egy kicsit is törődik vele, legalább enni ad neki, még akkor is, ha cserébe rendszeresen megerőszakolja.

Tipp! Elképesztő átalakulás, nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!






Thinkstock
Thinkstock

A prostituálódás mögött kényszer áll: azokat a gyerekeket, akiket nem véd a család, nagyon könnyű manipulálni, elég néhány jó szó, ruha, netán drog, és máris érzelmi függő lesz az áldozat. Egy szeretetet, biztonságot nélkülöző gyermek a legkisebb gesztusért is hálás, és mivel nincs önbecsülése, bármire képes azért, hogy megtartsa ezt a szeretetnek, törődésnek vélt figyelmet, ami mindig tudatos manipuláció egy strici részéről.

Aki először csak egy kis szívességet kér cserébe a "gondoskodásért": mondjuk azt, hogy az áldozat feküdjön le vele, majd az egyik barátjával, és a lány egy pillanat alatt az utcán találja magát. Ilyenkor már nincs kiszállás, az utcára került gyerekprostiuáltnak nincs hol laknia, csak akkor kap enni, és csak akkor nem bántják, ha elég pénzt keres. Akit ily módon behálóznak, azt tanulja meg, hogy nincsen egyéb értéke, csak a teste, amit kénye-kedve szerint használhat az, aki fizet.

Gondoljunk bele! Ezeknek a gyerekeknek semmi esélyük sincs arra, hogy kiálljanak magukért (ahogyan a gyerekeknek általában nincsen), soha nem fognak "Szövetség a gyermekprostitúcióra kényszerített gyerekekért" néven egyesületet alapítani, nem jutnak el egy újságíróig, hogy elmondják, mire kényszerítik őket.

Tipp! Nőként modellkedő óvodások képgalériánkban! Katt ide!




Thinkstock
Thinkstock

A probléma nem létezik, tulajdonképpen nincsenek ezek a gyerekek sem. Még akkor sem, ha nyílt titok, hogy a gyerekotthonok körül grasszálnak a stricik és a madame-ok, új húsra várva, és akkor sem, ha az otthonok nevelői sokszor tehetetlenül nézik, hogy a legtöbb elszökdöső kamasz egy "baráthoz" fut, aki "gondoskodik" róla.

A stricik minimális kockázattal dolgoznak, lehetetlen elkapni őket, hiszen melyik megfélemlített gyereklány merne valaha is ura és parancsolója ellen vallani? Nincs jobb üzlet a leánykereskedelemnél: kis befektetés, más szülte az áldozatot, akit nem kell felnevelni, és a gyermekprosti szépen tejel.

És mi ezt tétlenül nézzük, itt, Európa szívében, Európa soros elnökeként. Bravó. Ismét. Az Európai Női Lobbi (EWL) "A prostitúció nélküli Európáért" címmel indított kampányt, amelyhez a magyar civilek is csatlakoztak: a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom pedig "10 pont a gyermekprostitúció ellen" címmel adott ki petíciót a hazai gyermekprostitúció ellen és az ezt övező hallgatás megtöréséért.


Bővebben a témáról itt olvashatsz még!

Tippünk: www.terezanyu.hu
Itt barátkozhatsz Terézanyuval!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.