Gréta konyhája: vegán bundáskenyér

recept stőhr gréta bundáskenyér vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal a tojás nélküli bundáskenyér receptjét hozta el nekünk.

Hozzávalók:
4 szelet teljes kiőrlésű vagy tönköly toast kenyér
1 bögre csicseriborsóliszt
2 dl növényi tej (rizs, zab, mandula stb.)
1 ek. szójatejföl
1 ek. élesztőpehely
1 tk. fokhagymapor
1 tk. vegamix
2 ek. olívaolaj
1 tk. kurkuma
só, bors, paprika (elhagyható)
kókuszolaj a sütéshez

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Elkészítés:

1. A kenyerek és a kókuszolaj kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha nem elég híg, adunk még hozzá egy kis tejet.
2. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat hevítünk, közben a toastkenyereket megforgatjuk a masszában és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 15-20 perc
Eszközök: üvegtál, teflonserpenyő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.