Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Épp egy éve volt, amikor sikerült eljutnom Meranba, a gyönyörűséges Trauttmansdorff-kastély annál is csodálatosabb arborétumába. A több napot is megérő botanikus kert időszaki kiállítása akkor a "Blümchensex" nevet viselte. Még mielőtt bárki holmi pajzán huncutságra gondolna, meg kell erősítenem: igen, egy botanikus felvilágosítás volt a téma, ahol meg lehetett ismerni a virágok és egyes rovarok, vagy másféle állatok "násztáncát". Mert a virágoskert maga a buja erotika.

A Trauttmansdorff-kastély és parkjaForrás: trauttmansdorff.it

Az afrodiziákumok tárháza is sokkal bővebb, mint amit az erről szóló szakirodalom megemlít. Vegyük például a virágokat, az EHETŐ virágokat. Étkezési célra csak kifejezetten ehető, e célra árusított, vagy magunk termesztette virágokat használhatunk fel! Virágüzletben vásárolt virágot megenni nem szabad!

Szóval, az ehető, magunk (szomszéd) termesztette, gourmet-boltban, dobozkában vásárolt virág láttán álljunk meg egy percre, és képzeljük el a virág életét: ő a „volt” és a „lesz” köztes állapota, vagyis a mag és a termés közti röpke átmenet, egy száron billegő bujaság, egy érzéki, illatos kis csoda, a múló szépség tükre.

Forrás: st-urban.net

Már a virágillatok is sokkal mélyebben hatnak ránk, mint azt gondolnánk! Könnyen felkavarják érzékeinket, hormon- és idegrendszerünkre is hatással vannak. Kár lenne a csábítás kelléktárából kifelejteni őket, az illatos, élő virágokat. Már puszta látványuk is pezsdítően hat, hiszen a virág a növény „nemi szerve”, erotikus üzenetet hordoz.

A testünk illata is függ attól, mit eszünk, iszunk: ha virágok is vannak az étlapunkon, ha virágos italokkal bűvöljük el kedvesünket, a testek illata is finomabb, különlegesebb lesz!

Amikor virágot ajándékozunk, a csábítás lehetőségével élünk. A férfiakra általában nincs különösebb hatással egy szál virág, de a kémiai hatása alól ők sem menekülhetnek el! Akár az illatanyagukból kipárolgó hatásra gondolunk, akár az ízükben lévő szexuális izgalomra!

Forrás: Thinkstock

S így el is érkeztünk az ehető virágok egyik fő vonzerejéhez: az afrodiziákus hatásukhoz. A virággal díszített étel már magában hordozza az erotikát – hiszen a nemiség jelképe a virág. A szirmok közt megbújó virágpor, nektár pedig roborálószer, magában is erősítő, vágyat fokozó hatású. A meleg, fűszeres, gyümölcsös, virágos illatok korbácsolják fel a legjobban a vágyat, képzeljük csak el, milyen hatása lehet egy meleg, gyümölcsös-virágos desszertnek egy kellemes estén!

További érdekességeket ITT olvashatsz