Virágkonyha Halmos Monikával: A büdöske és a hús egy nagyszerű páros

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
büdöske virág húsgolyó virágkonyha Halmos Monika növény húsgombóc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Ragyogó sárgán pompáznak a kertben a büdöskék – de a konyhában nevezzük inkább bársonyvirágnak őket. Az Afrika északkeleti részéről származó növény sárga virágszirmai fűszerezésre kitűnőek. Kóstoljuk meg, mielőtt felhasználjuk, mert egyes, nemesített, nagyvirágú fajták nagyon keserűek – ezeket hagyjuk meg a szem gyönyörűségének.

De a kis kedves, kesernyés virágok tökéletes fűszerei lehetnek például a darált húsból készült fogásoknak. Ha az idő engedi, a hétvégén még sütögethetünk egyet a szabadban is!

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Húsgombócok bársonyvirággal

Hozzávalók:

40 dkg burgonya,
30 dkg darált sertés-vagy marhahús (esetleg vegyesen),
1 közepes fej vöröshagyma,
só,
1 tojás,
szerecsendió,
fél marék bársonyvirágszirom,
esetleg zsemlemorzsa, olaj

Elkészítése: A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a finomra aprított vöröshagymával. Sózzuk, reszelt szerecsendióval és bársonyvirágszirmokkal fűszerezve alaposan összegyúrjuk. Ha túl puha lenne, egy kis zsemlemorzsával dúsítjuk. A masszából olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd szorosan egymás mellé, olajjal bekent bambuszpálcákra húzzuk őket. Az így előkészített kis nyársakat néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Sütéskor a nyársakat a parázs fölé, grillrácsra fektetjük, és olykor megforgatva, 10-15 perc alatt szép pirosra megsütjük.

További ínycsiklandó receptekért látogass el IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.