Fókuszban az időtlen elegancia: hódít az "old money" stílus

Stylish,Redhead,Man,Looking,At,Thoughtful,Blonde,Woman,Standing,On
Shutterstock/Copyright (c) 2024 LightField Studios/Shutterstock. - LightField Studios
kifinomultság régimódi
A mai rohanó világban folyton változnak a trendek, de van, ami nem megy ki a divatból. A sokak kedvencévé vált régimódi, azaz “old money” stílus a kifinomult ízlést és az időtlen eleganciát idézi meg. De mitől is olyan trendi?

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert az úgynevezett "old money" stílus, amely a régi gazdag családok kifinomult és időtlen megjelenését idézi. Ez a divatirányzat az eleganciát és a visszafogottságot helyezi előtérbe, szemben a feltűnő, modern trendekkel. De mit is jelent pontosan az "old money" stílus, és miért olyan vonzó a mai fiatalok számára?

old money
Az "old money" stílus színpalettája általában a földszínekből, pasztell árnyalatokból és semleges tónusokból áll
Forrás: Yevgeniya Ludnova/Shutterstock. 

Az "old money" stílus jellemzői

Az "old money" stílus alapvetően azokat az értékeket és esztétikai elveket követi, amelyeket a generációkon át öröklődő vagyonú családok képviselnek. Ez a stílus a következő jellemzőkkel írható le:

  • Időtálló darabok

Az "old money" stílus hívei előnyben részesítik azokat a ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyek sosem mennek ki a divatból. Ezek gyakran klasszikus szabású öltönyök, tweedzakók, kasmírpulóverek, gyöngysorok és bőrtáskák.

  • Minőségi anyagok

Az anyagválasztás rendkívül fontos. A természetes anyagok, mint a gyapjú, selyem, pamut és bőr, elsődleges szerepet kapnak, mivel tartósak és elegáns megjelenést kölcsönöznek.

  • Visszafogott színek

 

Az "old money" stílus színpalettája általában a földszínekből, pasztell árnyalatokból és semleges tónusokból áll. A fekete, fehér, bézs, sötétkék és olívazöld színek dominálnak.

  • Elegáns kiegészítők

 A kiegészítők választása is visszafogott és elegáns. Arany vagy ezüst ékszerek, bőr óraszíjak, finom brossok és zsebkendők teszik teljessé a megjelenést.

Miért vonzó az "old money" stílus?

Az "old money" stílus népszerűségének számos oka van, különösen a fiatalabb generációk körében.

Kifinomultság és elegancia

A mai gyorsan változó divatvilágban sokan keresik az állandóságot és a klasszikus eleganciát. Az "old money" stílus pontosan ezt kínálja: egy időtlen és kifinomult megjelenést.

Tudatosság és fenntarthatóság

Az "old money" stílus a minőségi, tartós darabokra helyezi a hangsúlyt, amelyek évtizedeken át viselhetők. Ez szemben áll a gyors divat (fast fashion) által képviselt eldobhatósággal, és hozzájárul a fenntarthatósághoz.

Outdoor,Portrait,Of,Beautiful,40,Year,Old,Woman,Sitting,On
Az "old money" stílus népszerűségének számos oka van
Forrás: Anna Nahabed/Shutterstock.  

Kulturális értékek

A stílus a tradíciók és a családi örökség tiszteletét is magában foglalja. Sokan úgy érzik, hogy ezzel a stílussal kifejezhetik saját kulturális és családi gyökereiket.

Exkluzivitás és státusz

Az "old money" stílus gyakran a társadalmi státusz és a gazdagság szimbóluma. Bárki, aki ezt a stílust viseli, egyfajta exkluzivitást sugároz, ami vonzó lehet a fiatalok számára.

Az "old money" stílus nemcsak a múlt értékeit eleveníti fel, hanem egyfajta válasz is a modern világ rohanó, gyorsan változó trendjeire. Az időtálló elegancia, a minőségi anyagok és a kifinomult megjelenés iránti vágy továbbra is vonzó marad, így ez a stílus még hosszú ideig a divat élvonalában maradhat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.