Nyár a munkahelyen? Így öltözz az irodában a legnagyobb melegben

Cool,Woman,In,Beige,Outfit,Smiling,On,Terrace.,Happy,Young
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Look Studio/Shutterstock. - Look Studio
hőség kánikula outfit
Nyár van, alig fürdőruhában... Az időjárástól és hőmérséklettől függetlenül ugyanúgy meg kell jelennünk elegánsan az irodában. De hogyan hangoljuk össze a lezser szetteket az elegáns kinézettel? Most összeszedtük, mire figyeljünk, ha beköszöntenek a forró nyári napok.

A nyár beköszöntével a hőmérséklet emelkedése nemcsak a szabadidős tevékenységeinkre, hanem a munkahelyi öltözködésünkre is hatással van. Az irodai környezetben való megjelenés azonban mindig kihívást jelent, különösen a kánikulai napokon, amikor a komfortérzet és az elegáns megjelenés összehangolása komoly kihívást okoz. Az alábbi tippek segítenek abban, hogyan öltözzünk az irodában a legnagyobb melegben úgy, hogy az egyszerre legyen kényelmes és csinos.

nyár, outfit
A nyár legkellemesebb viselete: Válassz légáteresztő anyagokat 
Forrás: Zeljko Matic/Shutterstock

A nyár legkellemesebb viselete: Válassz légáteresztő anyagokat

A nyári hőségben a legfontosabb szempont a megfelelő anyagválasztás. A természetes anyagok, mint a pamut, a len és a selyem elég lezserek és segítenek elkerülni a túlzott izzadást. Kerüljük a műszálas anyagokat, amelyek nem engedik szellőzni a bőrt és fülledt, kellemetlen érzést okozhatnak a nagy melegben.

Világos színek és könnyű rétegek

A világos színek nemcsak divatosak, de a nap sugarait is jobban visszaverik, így kevésbé melegednek fel. Az irodai öltözék összeállításakor is érdemes a világosabb árnyalatokat előnyben részesíteni. Emellett a könnyű rétegezés is jó megoldás lehet, hiszen a légkondicionált helyiségek és a kinti forróság közötti különbséget könnyebben elviselhetjük. Egy vékony felső jó, ha van a táskánkban a klíma miatt.

Stílusos, de praktikus darabok

A hőségben is lehet stílusosan öltözködni. A rövid ujjú blúzok, könnyű nyári ruhák és laza szabású nadrágok ideálisak lehetnek az irodai környezetben is. Fontos azonban, hogy kerüljük a túlzottan rövid szoknyákat és nadrágokat, amelyek nem feltétlenül felelnek meg az irodai etikettnek.

Szandálok és nyitott cipők

A lábbeli kiválasztásánál is figyeljünk a kényelemre és az eleganciára. A szandálok és a nyitott cipők tökéletes választásnak bizonyulhatnak a forró nyári napokon. Fontos azonban, hogy ezek is megfeleljenek az irodai öltözködési szabályoknak – válasszunk letisztult, visszafogott stílusokat, amelyek illenek a munkahelyi környezethez. Akár az elegánsabb papucsok is passzolhatnak irodai szettünkhöz, amelyek a legkényelmesebb választásnak bizonyulnak.

Smiling,Young,Female,In,Elegant,Outfit,Talking,On,Mobile,Phone
A világos színek nemcsak divatosak, de a nap sugarait is jobban visszaverik
Forrás:  GaudiLab/Shutterstock  

Kiegészítők és frizura

A kiegészítők kiválasztásánál is érdemes figyelni a praktikumra. A könnyű sálak, napszemüvegek és kalapok nemcsak divatosak, de védelmet is nyújtanak a nap ellen. A frizura tekintetében a könnyű kontyok és feltűzött hajak nemcsak elegánsak, de a hőségben is komfortosak.

Hidratálás és frissesség

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról és frissítésről sem. A nyári hónapokban különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel, amely nemcsak a közérzetünkre, de a megjelenésünkre is pozitív hatással van. Tartósítószermentes arcpermetekkel és frissítő kendőkkel pedig napközben is felfrissíthetjük magunkat.

A nyári hőség ellenére is lehet stílusosan és kényelmesen öltözködni az irodában. A megfelelő anyagok, színek és ruhadarabok kiválasztásával, valamint a praktikus kiegészítőkkel könnyedén összehangolhatjuk a komfortérzetet és az elegáns megjelenést. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.