A legszebb őszi sminkek a kifutókról - Melyik a pasik kedvence?

fashion week modell kifutó rúzs 2012-2013 ősz-tél smink pasi ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősszel nemcsak a ruhatárnak áll jól a frissítés, a neszesszer is trendi pipereholmikért kiált. Az biztos, hogy idén ősszel is szükségünk lesz rúzsra, színes szemhéjporra, a tusvonalból viszont egyre kevesebbet látni, a szemöldökcsipeszt pedig idén ősszel akár el is dobhatjuk.

Itt a piros!

Nem egy és nem két kifutón tűnt fel a modellek szemhéján a piros szín. Volt, ahol tusvonallal kombinálták, máshol csak kevés szempillaspirál került mellé. A piros a szemhéjon kifejezetten a zöld szeműeknek áll jól. Érdemes vele óvatosan bánni, mert nagy mértékben kifejezetten betegesnek hathat.

www.style.com
www.style.com

3.1 Phillip Lim, Donna Karan

Szürke füst

A szinte meztelenre sminkelt arc mellé istenien mutat egy csipetnyi szürke szemhéjpor. Ez lehet palaszürke, galambszürke vagy acélszürke is, amelyek szinte minden szemszín mellett jól mutatnak.

www.style.com
www.style.com

Derek Lam, Diane von Furstenberg, Burberry Prorsum

Márton (30)

"Szerintem a vastag szemöldök nem gáz, a vékonyra kiszedett, ne adj isten rajzolt szemöldöknél viszont nincs rosszabb. A durva járomcsont-kiemelés sem tetszik. A piros szemsmink meglepő, de alkalmakra szerintem nagyon jó lehet. A szürke, füstös szem tetszik, jöhet ezerrel. Igazából a piros száj és fehér bőr kombinációt is szexisnek tartom, csak kár, hogy a csókolózás ilyenkor ki van zárva. A sok pír szintén nagyon bejön: szexi és aranyos."

Élénkkék

A kék az ősz egyik trendszíne, amelyiknek nemcsak a ruhatáradban a helye. A kék jól mutat a szemhéjon is: bár a barna szeműeknek eszméletlenül jól áll, a kékszeműek számára sem tabu. Idén ősszel a homogén, matt kékek mellett metálfényű szürkészöld, a bogárhát-zöld is a trendpaletta vezető árnyalatai közé tartozik.

www.style.com
www.style.com

Jason Wu, Anna Sui, Roberto Cavalli

Drámai ajkak

Már tavasszal is divatosnak számítottak a sötét színű ajkak, de tavasszal és nyáron sokan nem szívesen választják ezeket az árnyalatokat. A hideg évszakhoz sokkal jobban illenek ezek a színek, amelyeket csak és kizárólag pontos körvonalak mentén, precízen érdemes felvinni az ajkakra - tanácsolja a szépségszakértő.

Bottega Veneta, Gucci

Peti (27)

"A Dior és a Diane Von Furstenberg sminkje tipikusan francia, természetes, lágy: nekem tetszik. A piros szemhéj vonzza a tekintetet, de lehet, hogy azt hinném, egyszerűen csak begyulladt a szeme. Hétköznapokra nem tudom elképzelni. A zöldes füstös szem olyan, mint egy macskanőé, csak épp nem dorombol. A túl sötét és hangsúlyos száj kicsit ijesztően hat ezzel a világos bőrrel, de egy barnabőrű lánynak jól állhat. A rikító piros száj nem tetszik, nem látok semmit a lányból, csak egy nagy piros szájat. A sok pirosító viszont üde, friss, tinilányos. Bárcsak a 18 éves húgom is így sminkelné magát!"

Narancspiros csábítás

A piros szintén szerepel az őszi trendszínek között, így nem meglepő, hogy a sminkben is visszaköszön. A tervezők közül a legtöbben az élénk, majdhogynem rikítópiros árnyalatot részesítették előnyben. Ezek jól állnak akkor is, ha télen is barna a bőröd, de a hófehér bőrszín mellett is mesésen néznek ki.

www.style.com
www.style.com

Marc by Marc Jacobs,Thakoon, Rick Owens

Meztelen szemek

A szemhangsúlyos smink ellenpólusa, amikor a szemekre csupán egy leheletnyi szempillaspirál kerül, az orcák és az ajkak viszont finoman ki vannak emelve. Az ajkakra ilyenkor hússzínű rúzst vigyél fel. Az orca maradhat akár színtelen is, de friss és üde, szó szerint mesés hatást érhetsz el azzal, ha körkörös alakban pirosítót viszel fel.

www.style.com
www.style.com

Michael Kors, Jil Sander

Balázs (27)

"Alapvetően a természetesség híve vagyok, így azokat a sminkeket szeretem leginkább, amelyeket első ránézésre észre sem venni. És másodikra sem. Szóval nálam a mindenféle füstös-színes-csilivili szemhéjak, vérvörös ajkak, éles kontúrok és agyonpirosítózott pofik a tiltólistán vannak. Nyilván vannak olyan nők, akiknek jól áll az intenzívebb smink és akiken nekem is tetszik, de a barátnőmön maximum egy enyhe alapozó, nagyon minimál pirosító kombót tudok elképzelni amellett, hogy a hosszú szempilláit szépen kiemeli. Esetleg egy kis szolid rúzs, de az már csak ünnepnapokon. Képek alapján, ami szóba jöhet: Diane von Furstenberg és Dior, a többi nem tetszik."

Csupasz arc hagsúlyos szemöldökkel

Audrey Hepburn szépségének nem a vastag szemöldök a titka, de kétségtelenül karakteresebbé tette a bájos színésznő arcát. Ahogy a színésznő stílusa - soha nem megy ki a divatból. Idén a tervezők lágy, természetes sminkek mellé álmodtak hangsúlyos szemöldököt. Mindenkinek ugyan nem áll jól ez a stílus, de akinek igen, az mindenképp szerezzen be szemöldökport, szemöldökceruzát és szemöldökfésűt is.

www.style.com
www.style.com

Alexander Wang, Dior

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.