Szeplős vagyok, hogyan sminkeljek?

Forrás: Thinkstock -
szeplő smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzasztóan szexi tud lenni egy bájos, szeplős arc, a sminkelésnél azonban a szeplős hölgyeknek nem árt néhány trükköt elsajátítaniuk. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. 
Forrás: Thinkstock

Nagyon szexis, ha egy nőnek szeplői vannak. Ám köztudott, hogy fényérzékenyebbek, ezért nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Fontos, hogy fényvédő krémekkel óvni kell a bőrüket az erős napsugaraktól, attól függetlenül, hogy sminkelik magukat, vagy sem. Nagy választékban kaphatók arcra való fényvédők minden bőrtípusra. A sminkelés pedig egyfajta lehetőség a kiemeléshez vagy az elkendőzéséhez.

Szeplők bőrtípus szerint

Tavasz típus: áttetsző, világos bőr, a szeplői aranybarnák.
Nyár típus: világos bőr, enyhén rózsás árnyalatú, szeplői világos szürkésbarnák, illetve hamvas barnák.
Ősz típus: Elefántcsontszínű, enyhén sárgás tónusú bőr, szeplői vöröses sárgásbarnák.
Tél típus: Világos, tiszta, porcelán bőr, szeplői nincsenek.

De előtte nem árt a körültekintő arctisztítás, majd a bőrtípusnak megfelelő hidratálás. Ha elégedett vagy a szeplőiddel, az alapozás előtt egységesítsd bőrszerkezetedet egy primerrel. Ezután válassz egy ultrakönnyű folyékony alapozót, amit felvihetsz az ujjaddal is, de alapozóecsettel higiénikusabb és precízebb eredményt érhetsz el. A fedés erősségét tudod szabályozni, ha rétegelve teszed fel az alapozót. Majd a végén porpúderrel fixáld le. Légiesen könnyű hatást érhetsz el, ha ecsetet használsz a fixáláshoz!

Forrás: Thinkstock

Ha teljesen el szeretnéd fedni a szeplőidet, válassz matt hatású, erősen fedő alapozót, de ezt is rétegelve tedd fel, és az ujjaddal finoman nyomkodd a szeplőkre, és a végén púderrel stabilizáld. Erősebb fedést biztosít a porpúder, ha puffnival viszed fel. Ezután a sminkedet készítsd kedvedre az alkalomnak megfelelően a típusod szerint.

5 varázslatosan szép smink a cannes-i filmfesztiválonhttp://www.life.hu/trend/20150523-larion-oscar-sminkmester-szerint-ez-volt-az-5-legszebb-smink-a-cannes-i-filmfesztivalon.htmlA francia Riviérán idén a legnagyobb csillagok vonultak fel a legkiválóbb tervezők ruhakölteményeiben, a sminkek tekintetében pedig a kifinomult eleganciát és a szezon legforróbb nyári sminktrendjeit vetítették elénk a világsztárok. Larion Oscar sminkmester elárulja, ki volt az az 5 szépség, akik tényleg varázsoltak a sminkjükkel. Tanulj tőlük!Trend--Milyen a tökéletes menyasszonyi smink? Larion Oscar elárulja!http://www.life.hu/trend/20150502-eskuvoi-smink-tippek-es-trukkok-larion-oscartol.htmlA menyasszonyi ruha, a tökéletes helyszín, a zenekar kiválasztása mellett a smink apróságnak tűnik, pedig nem az: egy kevésbé jól sikerült make-up ugyanis nemcsak az esküvői fotókon mutat rosszul, de az ara kedvét is nagyon elronthatja. Kerüld el a bakikat – Larion Oscar sminkmester elárulta, hogyan!Trend--Meglepő színek, amiket érdemes bevetned a sminkelésben http://www.life.hu/trend/20150425-larion-oscar-sminkmester-trukkjei-meglepo-szinek-amiket-erdemes-bevetned-a-sminkelesben.htmlNéha úgy érzed, túlságosan ragaszkodsz a jól bevált színeidhez, pedig nagyon szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Larion Oscar sminkmester szerint nem árt kísérletezni meglepő színekkel, mert sokszor a végeredmény lenyűgöző lesz - íme néhány szokatlan árnyalat, amiket próbálj ki még ma!TrendThinkstockKínos szemfestés, rémisztő ajkak - A Met-gálák legdurvább sminkbakijaihttp://www.life.hu/trend/20150425-larion-oscar-sminkmester-szerint-ezek-voltak-a-met-galak-legroszabb-sminkjei.htmlMár csak néhány nap van a New York-i Metropolitan Múzeum gálájáig, ami minden évben az egyik legnagyobb volumenű vörös szőnyeges esemény - a Metre ugyanis sokkal különlegesebb ruhákat és sminkeket választanak a hírességek, mint mondjuk az Oscarra. Reméljük, idén sem lesz ez másként, nosztalgiázásképp pedig Larion Oscar sminkmester elárulja, kik követtek el kisebb és nagyobb sminkbakikat az utóbbi években. TrendAFPRagyogj az orgona csodás színeiben - sminkelj lilával, és imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150430-larion-oscar-sminkmester-sminktippjei-orgonalila-smink.htmlLilával sminkelni élvezet, mert ez a szín egyszerre nyugtat és energizál, ellazít és megerősít, hangulatingadozások idején különösen előnyös. Sőt, a lila aktiválja az agy kreatív központját, így szellemi frissességet ad. Ha még sosem használtad a sminkelésben, most itt az ideje - Larion Oscar sminkmester is erre buzdít!Trend--Igenis létezik tökéletes szemceruza! Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan válaszd kihttp://www.life.hu/trend/20150421-tokeletes-szemceruza-larion-oscar-tippjei-hogyan-hasznald.htmlSzemceruzája mindenkinek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni. Larion Oscar sminkmestert faggatjuk arról, hogyan tanuljuk meg mi is seperc alatt a szemceruza trükkjeit.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.