Pofonegyszerű szépségpraktikák őszre Larion Oscar sminkmestertől

sminkmester arcbőr rúzs smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt van az ősz, itt van újra... Itt az ideje, hogy alaposan felkészülj a szezonváltásra, hiszen az ősz közeledtét a bőr is megérzi. Larion Oscar sminkmester megmutatja, hogyan kezdj neki a piperéid ősziesítésének. 
Forrás: Thinkstock

Radírozz!

Fontos, hogy felkészítsd a bőrödet, és mindennap körültekintően ápold. Vedd figyelembe a bőrtípusod igényeit – érdemes például hetente radírozni.

Az arcradírozás után a bőr fellélegzik,

hiszen eltávolítod az elhalt hámsejteket. Meghálálja, hisz sokkal hatékonyabbak lesznek arcápolóid. Érdemes hetente kényeztető gyümölcspakolásokkal javítani a bőr vitaminháztartását.

Hidratálj!

Ősszel is fontos a külső-belső vízháztartás szinten tartása, ezért körültekintően tisztítsd bőrtípusodnak megfelelően a bőrt, és ne feledkezz meg a hidratálásról sem.

A vízhiánytól nyúzottabbnak látszik az ember arca, és a ráncok elmélyüléséért is a dehidráltság felelős.

Igyál naponta 2-3 liter minőségi folyadékot! Ha klimatizált helyiségben töltesz sok időt, akkor termálvízzel frissítsd fel magad nap közben, mert a klíma szárítja a bőrt.

Csókálló ajkak

A szádra is fektess nagy hangsúlyt, a nyelvedet tartsd a helyén, ne nyálazd az ajkaidat; a nyál ugyanis érintkezésbe lép a levegővel, és még jobban kiszárítja a bőrt. Ha ezt érzékeled, gondolj arra, ennek az az oka, hogy kialakult a vízhiány, ezért inkább pótold a vizet a szervezetedben! Emellett hetente radírozd le az ajkadat, hogy ápolt és puha maradjon, majd ajakápoló balzsammal ápold naponta.

Forrás: Thinkstock

Őszi sminkellenőrzés

Érdemes leellenőrizni a sminkjeidet is. Nézd meg a szavatosságukat;

ha elváltozást tapasztalsz, szabadulj meg tőlük, hisz többet árt, mint használ, ha romlott terméket teszel magadra.

A szempillaspirálok a felbontás után 3 hónapig őrzik meg szavatosságukat; ha csomós a festék, az intő jel arra, hogy ne használd tovább. A szem- és ajakceruzákat minden használat előtt hegyezd ki, így lehet újra higiénikus és friss. Mindig tiszta kézzel nyúlj az arcodhoz, főleg ha kézzel szeretsz feltenni sminket az arcodra. Ha eszközöket használsz a tökéletes kinézethez, akkor azokat is érdemes megnézni. Legyen tökéletesen szeparált és tiszta a neszesszered, amiben tárolod az arcszépítő szereidet.

Forrás: Thinkstock

Az alapozószivacsot, ecseteket minden használat után érdemes megtisztítani.

Az alapozót kimosni a szivacsból úgy a legkönnyebb, ha a benedvesített szivacsot többször megdörzsölöd, majd az ujjaiddal addig mosod, míg ugyanolyan színű nem lesz, mint használat előtt. Ha mindennap sminkelsz, érdemes beszerezned erre a célra kapható ecsetmosó folyadékot is. Olyat, ami tisztítja és fertőtleníti is egyben a sminkszereket, erre egyébként a tiszta alkohol is kitűnő.

Az ecseteidet hetente egyszer érdemes egy alapos "habfürdővel" kényeztetni.

Egészen pontosan samponos vízben is átmosni, mert ugye hosszú távon akarjuk használni drága, eredeti szőrecseteinket. Gondolj csak a hajadra – az ecsetszőr rugalmassága és fénye múlik rajta. A "nagymosás" után az ecseteket fektetve hagyjuk megszáradni – egy törülköző épp kielégítő erre a célra.

Évek óta kényeztetem így varázsecseteimet, és meghálálják, hisz bejárták velem Japánt és New Yorkot is!

Bázis, a smink adu ásza - használd bátran!http://www.life.hu/trend/20150908-bazisok-smink-ala-larion-oscar-elmondja-hogyan-kell-hasznalni.htmlEgyre népszerűbbek a smink alá szánt báziskrémek, amelyek segítségével sokkal tartósabb lesz a smink. Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan érdemes őket használni!TrendThinkstockFémes csillogás, matt textúrák - így sminkelj idén ősszel!http://www.life.hu/trend/20150907-oszi-smink-2015-milyen-szinek-lesznek-az-iranyadok-larion-oscar-tippjei.htmlAz őszi sminkek mindig sokkal izgalmasabbak, mint a nyáriak, amikor a kánikula miatt a lehető legkevesebb festékből próbáljuk kihozni a maximumot. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mire számíthatunk idén ősszel a sminkek terén. TrendThinkstockSminkelj úgy, mint Cara Delevigne!http://www.life.hu/trend/20150810-cara-delevigne-modell-23-eves-lett-larion-oscar-segit-hogyan-keszitsd-el-a-sminkjet.htmlCara Delevigne jött, látott és győzött: seperc alatt vette be a divatvilágot. A szupermodell - akiről nemrég kiderült, hogy egész tehetséges színésznő is - ma ünnepli 23. születésnapját, ez alkalomból megkértük Larion Oscar sminkmestert, mutassa meg nekünk, mi Cara állandóan makulátlan sminkjének titka. Érdemes tanulni tőle!Trend--Tanulj tőlük! Három ország, ahol tényleg tudnak sminkelni a nőkhttp://www.life.hu/trend/20150818-3-orszag-ahol-nagyon-jol-sminkelnek-a-nok-larion-oscar-tippjei.htmlAzt már tudjuk, miben hibáznak a magyar nők, ha a sminkelésről van szó, most azonban arra voltunk kíváncsiak, vajon melyik országokban vérprofik a csajok a szempillák és rúzsok terén? Larion Oscar sminkmester tudja!TrendThinkstockSzuper sminktrükk szeptemberre: monokróm, az új őrülethttp://www.life.hu/trend/20150828-szuper-sminktrukk-szeptemberre-monokrom-az-uj-orulet-larion-oscar-tippjei.htmlLassan vége a nyári sminkek időszakában, itt az ideje kicsit ősziesebbé varázsolni az arcunkat is. Larion Oscar sminkmester most elárulja, melyik a kedvenc szeptemberi sminktrükkje. TrendOrigoA legszebb nyári sminkek kék szemhezhttp://www.life.hu/trend/20150707-a-legszebb-nyari-smink-kek-szemhez-larion-oscar-tippjei.htmlSzeretnéd, hogy kék szemed még élénkebb legyen? Kíváncsi vagy, mi az az árnyalat, ami még jobban kiemeli a tekintetedet? Fogadd meg Larion Oscar sminkmester trükkjeit, és készítsd el te is a legszebb nyári sminket kék szemhez!TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.