Játszd újra, Carrie! Ikonikus divatpillanatok a filmtörténelemben

fashion week film
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmodozni jó, erre pedig kiválóan alkalmasak a csajos mozifilmek. Ha épp nem valami világmegváltóra vágyom, ha nincs kedvem telesírni egy csomag zsepit a Szerelmünk lapjain, és ha nem akarok 90 percig masszívan nevetni, akkor csakis olyan filmet választok, ahol a főszerepet a divat játssza. Íme, néhány film, ami nemcsak minket, de nők millióit inspirálta a divat terén. 

Elfújta a szél

Az 1939-es film a 19. századi outfiteket vonultatja fel, a mozi jelmeztervezője, Walter Plunkett közel 5000 szettet álmodott meg a filmhez.

Álom luxuskivitelben

Audrey Hepburn ikonikus stílusa máig nők millióit inspirálja, közülük pedig nagyon kevesen lehetnek, akik nem látták még az Álom luxuskivitelben című film nyitójelenetét Givenchy-ruhástul, kontyostul, gyöngyöstül, mindenestül.

Hétévi vágyakozás

Nyakbakötős ruha, göndör fürtök, tűzpiros rúzs - nem csoda, hogy Marilyn Monroe szexszimbólum lett.

Annie Hall

Ha maszkulin stílus, akkor Annie Hall - ehhez kétség sem férhet. Diane Keaton ruhatára divatot teremtett, ma pedig abszolút fénykorukat élik a férfias nők.

Flashdance

Jennifer Beals a mozi után eltűnt a süllyesztőben, de kétségkívül ő viselte a legszexibben a laza pamutpulcsikat, és mesterien tudott megszabadulni a melltartójától. Ja, és kevés férfi van, akit nem hoznak lázba a csupasz női vállak...

Pomádé

A visszafogott, kardigános Sandy nem igazán stílusikon, de a dögös latexruhás, vörös rúzzsal igen. Az ejtett vállas felsőkkel ma is hódíthatsz, és Olivia Newton-John az élő példa arra, hogy kiknek is áll igazán jól a szuperszűk nadrág. Persze voltak még más kedvenc szettjeink is a filmből - itt össze is szedtük őket!

Spinédzserek

Nem volt fiatal lány a 90-es években, aki ne rajongott volna Alicia Silverstone sulis szettjeiért. Doktor szöszi a gimiben - mi épp így képzeltük el!

Doktor Szöszi

És ha már szóba került a legpinkebb hősnő, akkor kár lenne kihagyni őt a listáról: a film alatt több rózsaszínt, puncsot és pinket láttunk, mint máskor egy év alatt, de kit érdekel - imádtuk az egészet úgy, ahogy van!

Micsoda nő!

Kizárt dolog, hogy van nő, aki legalább egyszer az életben nem akarja átélni a filmbéli Vivienne shoppingolós jelenetét. Álomszép holmik a legjobb üzletekből, személyre szóló stílustanácsadás, egy soha ki nem ürülő hitelkártya és némi gyorskaja - van ennél jobb kombináció?

Az ördög Pradát visel

Ha műsoron van, nem lehet nem nézni. Van benne rút kiskacsából sellőlánnyá alakulás és divat, divat, divat... Imádjuk!

Szex és New York

Az egész sorozat maga a divat; korábban itt bemutattuk 10 kedvenc pillanatunkat a filmből és a sorozatból, most íme, egy kis összefoglaló!

Adaline varázslatos élete

A legújabb kedvencünk pedig az Adaline varázslatos élete című Blake Lively-film. A színésznő maga is egy stílusikon, a filmben pedig csodás ruhákon keresztül mutatja be a trendek évtizedeken átívelő változását. Itt egy egész cikket szenteltünk a ruhák, a frizurák és a sminkek átalakulásának.

Neked melyik a nagy kedvenced?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.