A világ legvarázslatosabb szállodái

Forrás: Genberg Art UW Ltd/Jesper Anhede -
különleges hotel Egyesült Arab Emírségek Zanzibár Új-Zéland Ausztrália Svédország szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a nyári úti cél kiválasztása során elsősorban nem a szálláshely kinézete a döntő, mégis akadnak olyan varázslatos hotelek a világ számos pontján, amelyek már a megjelenésükkel vagy elhelyezkedésükkel bevonzzák a turistákat. Ha megengedheted magadnak, ezt az öt szállodát mindenképpen keresd fel egyszer!

Manta Resort, Zanzibár

Ha a Zanzibár festői szigetén, Pembán található Manta Resort hotel 17. szobájában szállsz meg, ne csodálkozz, ha néhány trópusi hal, vagy netán egy cápa fog bekukkantani hálód ablakán! A Manta Resort 2008-ban nyílt meg, mindössze 16 szobával. A hotel igazi különlegességét, a 17. számú szobát azonban csak 2014 novemberében csatolták a szállodához. Ezt a különálló lakrészt 250 méterre a parttól, a tengerben található Blue Hole-ban építették, amely egy 50 méter átmérőjű, 12 méter mély, kör alakú bemélyedés a homokpadon. A varázslatos építményt csónakból lehet megközelíteni, és három szint fogadja a vendégeket: napozhatnak a tetőn, tölthetik az időt a felszín feletti nappaliban, vagy lemehetnek a négy méter mélyen lévő hálószobába, ahol az ablakokon keresztül a víz alatti élővilágban gyönyörködhetnek.

Forrás: Genberg Art UW Ltd/Jesper Anhede

Burj Al-Arab, Egyesült Arab Emirátusok

Vitorla formájú szálloda? Bizony! Bár elsőre kicsit fura lehet, de a vitorlát imitáló dubaji hotel világszerte a luxus szimbólumaként vált ismertté. A hotel talpazatául egy mesterséges sziget szolgál, hatalmas épülete pedig ezer láb magasan emelkedik a tenger fölé. A hotel "a világ első hétcsillagos szállodája" szlogennel reklámozza magát, és a legolcsóbb szobát is 1000 dollár fölött adják ki egy éjszakára.

Forrás: jebiga.com

The Canopy Rainforest Treehouses, Ausztrália

Amikor az esőerdő és a luxus találkozik. Az Ausztráliában található The Canopy Rainforest Treehouses & Wildlife Sanctuary nevű hotel egy esőerdőben épült fel, ahol a szállóvendégek testközelből figyelhetik a vadvilág csodás élőlényeit. A gerendaház-komplexum tökéletes pihenőhely lehet a vadon szerelmeseinek.

Forrás: canopytreehouses.com.au

Utter Inn, Svédország

Csendre és magányra vágysz? Tölts el néhány napot ebben a hatalmas bójára emlékeztető szállodában. A Mikal Genberg svéd szobrász és képzőművész által megálmodott hotel a svédországi Malaran-tó közepén úszik. Az itt megszálló turistákat csónakkal viszik a bejárathoz, néhány instrukció után pedig magukra hagyják őket. A lakórész a víz fölött helyezkedik el, a hálószobát pedig a víz alatt, akváriumként alakították ki.

Forrás: ruoghguides.com

Woodlyn Park Motels, Új-Zéland

Az új-zélandi Woodlyn Park Motels a különleges szállodák egyik legkülönlegesebb darabja, köszönhető mindez a furcsa, már-már meghökkentő szobatípusainak. Vegyük sorra őket:

  • Van egy vonatszoba, amelyet egy leselejtezett vonatból alakítottak ki. A mozdony az 1950-es években kezdett közlekedni, most pedig egy négyszemélyes, konyhás-fürdőszobás apartmanként funkcionál.
  • Van egy teherszállító repülőgép, amely Vietnamot is megjárta.
  • Aztán van egy hajó, amely a 2. világháború alatt az ország tengeralattjárók elleni védelmét látta el.
  • Végül itt van a Hobbit Motel, ahol a vállalkozó kedvű turisták a Gyűrűk ura-filmekből jól ismert díszletek között hajthatják álomra a fejüket. A hatszemélyes konyhás-fürdőszobás apartmanok kerek ablakai, berendezése valóban Zsákosék otthonait idézi.
Fotó: B.Black

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.