4 jó ok arra, hogy beszerezz egy vízlágyító berendezést

Forrás: Origo -
spórolás háztartási gép vízlágyítás vízlágyító berendezés
Egy vízlágyító berendezés sokat segíthet, hogy fűtési rendszerünk, háztartási gépeink energiatakarékosabban működjenek, hozzájárul készülékeink, használati tárgyaink megóvásához, sőt meghosszabbíthatja élettartamukat.

1. Ivóvíz

A vízlágyító, vízkezelő berendezések megszűrik a vezetékes vizet, eltávolítják a szennyeződéseket, illetve azokat az egyéb anyagokat, amelyek csökkentik tisztaságát és élvezeti értékét. Így szívesebben fogyasztjuk, tehát többet iszunk, ami igen lényeges az egészségünk megőrzése szempontjából. Amennyiben főzéshez alkalmazzuk, jobban érvényesül az ételek és az italok íze.

2. Tisztálkodás

Nem is gondolnánk, hogy a bőrünk milyen érzékenyen reagál a zuhanyozáshoz vagy a forró fürdőhöz használt víz minőségére és összetételére. Például a selyemvíz – gyakran így nevezik a tisztított vizet – olyan lágy és olyan kivételes tisztítóhatással rendelkezik, hogy alkalmazása esetén teljesen elhagyható a testápoló. Nem véletlen, hogy sok száz éve használják a kozmetikai iparban és a fodrászatokban.

Bőrünk milyen érzékenyen reagál a zuhanyozáshoz vagy a forró fürdőhöz használt víz minőségére és összetételére. Forrás: Origo

3. Mosás

Ha lágyított vízzel mosunk, nemcsak a mosógépet óvjuk a vízkőlerakódás következményeitől, meghosszabbítva ezáltal a készülék élettartamát, de egyúttal megvédjük a textileket is az elszürküléstől, ráadásul az anyagok így puhábbak lesznek, ami különösen fontos kisbabák és gyerekek ruháinak tisztítása esetén - írja a Lakáskultúra.

4. Szaniterek, fémfelületek

Ki ne találna rendszeresen vízkőcseppeket, lerakódásokat a csaptelepeken, a kádban, a mosogatóban vagy a konyhai kisgépeken? Persze ezek a bosszantó foltok különböző házi praktikákkal vagy erős vegyszerekkel eltávolíthatók, de mennyivel jobb lenne megúszni a vízkőtelenítés procedúráját... A központi vízlágyító berendezések jóvoltából teljesen megszabadulhatunk a fáradságos pluszmunkától.

5 fontos lépés a vízlágyító berendezés vásárlása előtt:

  • Gondoljuk végig, mit és hol akarunk kezelni a lakáson/házon belül.
  • Ellenőrizzük a víz keménységét.
  • Legyünk tisztában a vízfogyasztás mértékével.
  • Ne az ár alapján döntsünk, érdemes hosszú távra tervezni.
  • Megbízható gyártótól származó, bevizsgált készüléket válasszunk, amely rendelkezik itthoni szervizháttérrel.

Az ismertebb kancsós és pult alá beépíthető változatok mellett ma már beszerezhetünk akár egy vízvételi helyre beköthető vízlágyító készüléket is. A választásnál figyelembe kell venni a helyszükségletet, és hogy hol tudunk a központi vízegységre csatlakozni. Minél nagyobb sótartállyal rendelkezik a gép, annál ritkábban kell utántölteni. A vízlágyító gépeknél is van lehetőség a távvezérlésre. Applikáción keresztül ellenőrizhetjük a vízkezelés folyamatát, a regenerálási időszakot, a család vízfogyasztását, a sómennyiséget, sőt a készülék figyelmeztetést küld, amikor szükségessé válik a karbantartás.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.