A 115 éves asszony szerint a hosszú élet titka az étrendben rejlik: erre az ételre esküszik

Forrás: Shutterstock -
bab hosszú élet titka Helena Pereira dos Santos születésnap
Helena Pereira dos Santos nemrég töltötte be a 115. életévét, és azt állítja, hogy a hosszú élet titka az étrendben rejlik.

Egy nő, aki nemrég ünnepelte a 115. születésnapját, azt állítja, hogy a hosszú élet titka az, hogy sok babot eszik. Helena Pereira dos Santos családjával, köztük 15 dédunokájával ünnepelte mérföldkőnek számító születésnapját, és azt állítja, hogy „babban gazdag étrendje" az egyetlen dolog, amely több mint 11 évtizeden át erősen és egészségesen tartotta. A nő 1908-ban született, vagyis négyéves volt, amikor a Titanic elsüllyedt, és hatéves volt, amikor kitört az első világháború.

A 115. születésnapját ünneplő nő elárulta, mi a titka a hosszú életének - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Helena azt is elmondta, hogy a jó alvás, a rendszeres testmozgás és az „öröm" szintén fontos tényezők voltak abban, hogy hosszú ideig éljen. Családja szerint a nő még mindig "aktív és független" előrehaladott évei ellenére.

Gyakran megy vásárolni a piacra unokájával, és szeret sétálni is. A nő évente 170 mérföldes zarándoklatot tesz a brazíliai Aparecida Nemzeti Szentélyhez, a világ legnagyobb katedrálisához. Nyugdíjba vonulása előtt szülésznőként és varrónőként dolgozott, és unokája, Adriana elmondása szerint még mindig gyakran javít ruhákat.

Helena 26 évesen ment hozzá férjéhez, aki 2004-ben, 103 éves korában hunyt el. A párnak 6 gyermeke, 10 unokája és 15 dédunokája született. Sajnos a legtöbb gyermeke már elhunyt, de Helena közel áll unokáihoz és dédunokáihoz is — írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.