A 102 éves nagymama megosztotta a hosszú élet titkos receptjét

Forrás: TikTok/TayGusta -
recept titok hosszú élet Pearl Taylor
A 102 éves üknagymama, Pearl Taylor még mindig fitt és egészséges, mindezt „titkos rituáléinak" és pozitív életszemléletének tulajdonítja.

Egy 102 éves nő elárulta lenyűgöző hosszú életének „titkait", és elárulta, hogy mindennap „rituálék" sorozatát követi, hogy éles eszű és egészséges maradjon.

Pearl Taylor 1921-ben Kubában született, és Jamaicán nőtt fel, mielőtt 1947-ben az Egyesült Államokba vándorolt volna, ahol Ohióban telepedett le, és dacolva az esélyekkel, egyike lett azon kevés embereknek az Egyesült Államokban, akik elérik a 100. életévüket.

A nő gyakran feltűnik a TikTokon ükunokája, Taylor Bernal mellett, hogy megossza az élete során szerzett értékes leckéket.

Pearl Taylor elárulta a hosszú élet titkát Forrás: TikTok/TayGusta

Pearl elárulta, hogy a hosszú és egészséges élet egyik legnagyobb titka önmagunk szeretete. „Én tényleg szeretem magam. Azt hiszem, a legtöbb embernek azért van problémája, mert nem gondolnak magukra, de minden másra igen. Először önmagára kell gondolnia az embernek." Hozzátette, az elme hatalma nagyon erős, a pozitív gondolatok ezért kiemelten fontosak.

Elárulta hosszú életének egy másik titkát, a „jó rituálékat", amelyeket követ. Az egyik az, hogy minden ételt magának készít és habár olykor eszik húst, többnyire vegetáriánus étrendet folytat.

Hozzátette, hogy kubai, jamaikai és indiai öröksége nyomán mindig ragaszkodott a teljesen természetes összetevők használatához. Gyakran fogyasztja saját készítésű zöld italát, melyet aloe verából, zellerből, petrezselyemből és gyömbérből kever össze, de hetente fogyaszt vörösbort is, mert úgy véli, az kell a jó kedvhez.

Emellett minden nap hosszú fürdőt vesz, a vízbe pedig fürdőbombát tesz, pár csepp olíva olajat valamint Epsom-sót. „Ez táplálja és simává teszi a bőrömet" - mondta. A mozgást sem hanyagolja el, de nem az edzőtermben: a helyi szupermarketben sétál. A mentális egészségére is odafigyel, ugyanis rendszeresen meditál - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.