Inkább szeretkezik, mint háborúzik, avagy ilyen egy Mérleg nő

Forrás: Shutterstock -
Mérleg csillagjegy Mérleg horoszkóp magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi az, amit mindenki jó eséllyel tud a Mérleg nőkről? Stílusosak, társaságkedvelők, no meg persze nehezen hoznak döntéseket. Ám ez a csillagjegy ennél azért sokkal összetettebb.

A személyiségünk sok mindenből adódik össze - mint a velünk született temperamentum, a szociális közegünk hatásai –, így a horoszkóp által meghatározott jellemzők egyetlen Mérleg nőre sem lesznek 100 százalékosan igazak, de segíthetnek a csillagjegy megértésében.

A Mérleg nő otthon

A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, ami magában hordozza az érzékiséget és az esztétikát, ameli megjelenik a lakberendezés terén is. A Mérleg nő mindenhol megkísérli az otthonosságot elérni, legyen szó egy apró, átmeneti albérletről, vagy épp egy több száz négyzetméteres házról. Ugyan szereti a trendeket, de mindig a saját ízlésének megfelelően használja fel az otthonában.

A szőnyeg-függöny-növény hármast mintha csak ő találta volna ki, ezekkel ugyanis bármilyen lakás azonnal otthonossá tehető. A Mérleg nő számára nagyon fontos, hogy ahol él, ott igazán jól is érezze magát, de nem szereti a túldíszítettséget. A rend a legfontosabb: a szétdobált ruhák, a felgyűlt mosatlan, az asztalon hagyott használati tárgyak rövid időn belül idegessé és feszültté tehetik. Személyes tárgyai egy része gyakran rejtve marad a vendégei elől, jellemző rá az emlékdobozok sokasága.

Forrás: Shutterstock

A Mérleg nő a munkahelyen

Kitűnő diplomáciai érzékkel rendelkezik és jól közvetít a munkatársai között, és könnyen eléri, hogy munkatársai kedveljék, ami remek szolgálatot tehet egy nagy létszámú munkahelyen. A kis családi vállalkozásokban nem tud annyira érvényesülni, kivéve, ha az ő családjáról van szó.

Mivel igen magas az igazságérzete és lételeme a harmónia megteremtése, vezetőként sok stresszes helyzettel szembesülhet. Abban az esetben, hogyha képes eleget ventillálni, a Mérleg nő igen emberséges főnök tud lenni.

Az irodai helyén egészen biztosan van legalább egy növény, családi fotó, valamilyen dísztárgy, hiszen az a második otthona. A Mérleg nő kimondottan szeret egy jó irodai légkörben dolgozni, mivel nagyon szociális, ebből pedig az is következik, hogy számára a teljes home office nem igazán kedvez.

A Mérleg nő a szerelemben

A Vénusz uralta Mérleg nő nem harcos típus; inkább szeretkezik, mint háborúzik. Levegő elemként kedveli a tét nélküli randevúkat, a laza flörtöket, a csábos mosolyokat, ez azonban nem teszi őt ledérré és csapodárrá. A Mérleg nőre ugyanakkor könnyű féltékenynek lenni, mivel lételeme a szociális kapcsolódás, ráadásul többnyire kedvesen, figyelmesen fordul mindenki felé.

A Mérleg nő szereti, ha nem kell minden apróságban neki döntenie, ezért díjazza, ha kész randitervvel várod – meghagyva persze a módosítás lehetőségét.

Forrás: Shutterstock

A Mérleg nő a barátságban

A tipikus Mérleg nő ismerősi köre igen kiterjedt, ugyanakkor közeli barátja nincs sok. Mivel nem kedveli a konfliktust, baráti kapcsolataira nem jellemző a drámaiság, de szereti „nézni", így egy jó kis pletykálkodásra mindig kapható. A Mérleg nő szeret hátradőlni a maga teremtette harmóniában, és csak figyelni a körülötte mozgolódó embereket. Kiváló megfigyelőként nehéz előtte titkolózni, de nem is igazán kell, hiszen kiváló titokőrző.

Bizalommal, némi hízelgéssel és értékes beszélgetésekkel egy igazán jó barátra tehetsz szert, méghozzá a Mérleg nő személyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.