Mindig érdemes megújulni

Újrakezdés
Unsplash - Unsplash
jegyzet life gondolatok bátorság megújulás munka
Egy életben hányszor kezdjük újra?

Az üvegajtón keresztül nézi a hófehér dérrel fedett bokrokat, sötétszürke a januári égbolt, csak a grillsütő, és a virágos párnák a kinti pamlagon emlékeztetik, hogy nyáron a teraszon szokott írni.

Most a szobába szorult, vágyik ki, ki a szabadba, talán a szabadságra.

Üres a papír, vagyis az oldal, amit megnyitott. Tiszta lap.

Tiszta lappal indulni, ahogy ízes anyanyelvünkön szoktuk mondani.

Egy életben hányszor kezdjük újra? Hányszor üres a papír, és hányszor telik meg életünk eseményeinek soraival

.

Egy új év, mindig új esélyeket kínál. Talán majd mostantól, majd idén másként csináljuk, most elkezdjük, befejezzük, elengedjük...

De, mi kell ahhoz, hogy most, hogy most megcsináljuk, hogy ne adjuk fel, hogy kitartsunk az elhatározásunk mellett, hogy most, most az egyszer betartsuk azt az újévi fogadalmat.

Megújulás
Egy életben hányszor kezdjük újra? Hányszor üres a papír, és hányszor telik meg életünk eseményeinek soraival
Forrás: Unsplash

A tavalyi Szilveszter más volt, mint az eddigiek, az éjfél egy másik országban érte. Ahogy közeledett az év utolsó perce, várta, hogy felcsendüljön a Himnusz, hogy visszatekintsen, értékeljen, megfogadja. De csak a pezsgős dugók pukkantak, önkéntelenül vigyázzba rendezte magát, de abban az idegen országban nem szólt a Himnusz, sem a magyar, sem más nemzeté, az önfeledt öröm áradt helyette. Azért ő magába dúdolni kezdte, merengéséből a petárdák süvítése riasztotta fel. És akkor már tudta az üres lap ismét megtelik majd, a sorokat újra írják, ahogy most is szalad az ujja a billentyűkön. Hogy sohasem késő megújulni és elengedni a régit. Mindig nehéz döntés, de a bátorság meghozza a gyümölcsét.

Mi, a life.hu szerkesztősége, most el kell engedjünk egy régi, jól megszokott, sok ember sok munkájával megalkotott magazint, azért, hogy helyet adjunk egy újnak, ami reményeink szerint szebb, és tartalmasabb, de mindenképp más lesz, mint az eddigi.

Nekem egy új munkahelyet, új feladatot, új embereket hozott az életembe 2024.

A megújulás eredményét mától olvashatjátok, nézegethetitek.

Hogy megérte-e? Eldönti az idő, és Ti kedves olvasók.

Most vette észre, hogy betelt az oldal, kipillant a monitor fölül, a felhők közül bátortalanul ugyan, de kimerészkednek az első napsugarak, a dér lassan olvadni kezd a levelekről. Közeledik a tavasz.

Veszeli Annamária

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.