Ikertestvérek, akik együtt követtek el bűntényeket

Forrás: Tennessee Department of Corrections -
bűntény gyilkosság ikrek ikertestvér börtön testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ikertestvéreket különleges, szoros kapocs köti össze. Nem csak a jóban, a rosszban is kitartanak egymás mellett, és az is megesik, hogy bűncselekményekben is egymással szövetkeznek. A következőkben öt olyan ikerpárt mutatunk be, akik együtt hágták át a törvényt.

A Kray ikrek

A Kray ikrek, Ronald és Reginald 1933-ban születtek, nevükhöz fűződik a brit alvilág első komoly bűnbandájának megszervezése a 60-as években. Kisiskolásként szorgalmas, jóravaló gyerekek voltak, majd tizenévesen belevetették magukat a profi boksz világába – 28 éves korukig állítólag egy menetet sem vesztettek. A verekedést a ringen kívül sem hagyták abba, aminek meg is lett a következménye: egy rendőr elagyabugyálása miatt csukták le őket először. A későbbiekben általuk elkövetett bűncselekmények között egyaránt előfordult fegyveres rablás, gyújtogatás, gyilkosság és bárkinek a megkínzása, aki az útjukba került. 1968-ban sikerült őket perbe fogni, és életfogytig tartó börtönre ítéltetni.

Életükről film is készült: a The Krays című műben a Spandau Ballet zenekar két tagja alakította őket, tetteikről és az általuk megtestesített jelenségről számos könyvet írtak.

Ronnie és Reggie Kray Forrás: Northfoto

A Chesco ikrek

A jól szituált Chesco testvérek megmagyarázhatatlan vonzódást éreztek a robbanóanyagok iránt. Veszélyes hobbijukat először postaládák felrobbantásával kezdték, aztán az idő haladtával valami nagyobb falatra vágytak, így hát megtervezték egy lakóépület felrobbantását. A hatóságok szerencsére még időben közbeléptek, és letartóztatták az egyébként mindössze huszonéves fiúkat. A bíróság 2016-ban két év börtönre ítélte őket, valamint elrendelték, hogy szabadulásuk után öt évig nem vehetik fel egymással a kapcsolatot.

A Chesco ikrek Forrás: Chester County District Attorney's Office

Betty Wilson és Peggy Lowe

Betty Wilson és Peggy Lowe szövetkezett Betty gazdag férjének meggyilkolására. 1992-ben felbérelték Peggy szeretőjét James White-ot, hogy hajtsa végre a gyilkosságot. A férfinak több ezer dollárt fizetett a testvérpár, ám ő végül mégis elárulta megbízóit. A nővérek ellen semmilyen tárgyi bizonyíték nem volt, csak a bérgyilkos James White szava, aki ellenük vallott. Az esküdtszék végül felemás döntést hozott: Peggyt felmentették, Bettyt viszont életfogytiglanra ítélték, feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül. Betty egyébként újraházasodott a börtönben 2006-ban. Az ikrek szövevényes bűntényéről még egy film is készült Míg a halál el nem választ címmel.

Betty Wilson és Peggy Lowe felbérelték James White-ot (jobbra), hogy ölje meg Betty gazdag férjét (balra) Forrás: Charles George

A Whitehead ikrek

A Whitehead testvérek mindössze 16 évesek voltak, mikor elkövettek egy borzalmas bűntényt. A testvérek 2010 januárjában egy vita hevében a saját anyjuk ellen fordultak. A 34 éves Jarmecca Whiteheadet a lányok a család saját otthonában több késszúrással megölték. A leszúrt nőt a testvérek a kádba fektették, és végignézték, ahogy elvérzik. A lányokat a bíróság 30 év börtönre ítélte.

A Whitehead ikrek Forrás: Police Handout

A Bondurant ikrek

A Bondurant ikrek több embert öltek meg együtt vagy egymásnak segédkezve a 80-as években. Pete és Pat Tennessee államban gyilkoltak, meglehetősen brutális módon. Volt olyan áldozatuk, akit először élve felgyújtottak, majd bedobták az egyik közeli folyóba, de olyan is történt, hogy valakit apró darabokra felvágtak, és elrejtették a saját otthonukban. Pete-et 1991-ben ítélték el, és elvileg 2018-ban szabadulhat, Pat börtönbüntetése viszont 2070-ig szól.

A Bondurant ikrek Forrás: Tennessee Department of Corrections

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.