Több komoly egészségi kockázata is van a nyolcórás alvásnak

Forrás: Thinkstock -
pihenés szívderítő kockázat alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sok, az átlagosnál jóval több alvás a hétvégi élvezetek közé tartozik és nincs vele semmi gond, a szervezet a hét közbeni alváselmaradást kompenzálja. Ám a rendszeres, túl hosszú alvás előjele lehet annak, hogy a szervezetben valamilyen egészségügyi probléma van.

Egy friss kutatás szerint azoknak a stroke-kockázata, akik rendszeresen nyolc óránál többet alszanak naponta, nagyobb azokhoz képest, akik hat és nyolc óra közti mennyiséget pihennek.

!

A friss kutatásban, amelyet a Neurology című folyóiratban publikáltak, a kutatók hozzávetőlegesen tízezer 42 és 81 év közötti személyt követtek csaknem tíz évig. Rögzítették, hogy jellemzően mennyit alszanak éjszakánként, és hogy esetleg előfordult-e náluk stroke.
Forrás: Thinkstock

Átlagosan tízből hét férfi és nő aludt hat és nyolc óra közti mennyiséget naponta, és tízből átlagosan egy fő aludt több mint nyolc órát éjszakánként. A legtöbbet alvóknak az átlagosnál 46%-kal magasabb volt a stroke kockázata, amikor a kutatók megvizsgálták a többi változót, amely hozzájárulhatott a kockázatokhoz. A kockázat duplája volt azokéhoz képest, akik az átlagos 8 órás időtartamra hunyták le a szemüket éjszakánként.

A pontos kutatási eredményekért és azért, miképpen kerülheted el a betegséget, kattints a Szívderítő.hu oldalra.

Debreczeni Zita súlyos vashiányban szenved: Tízszer kapott vasinjekcióthttp://www.life.hu/drlife/20150228-napidoktor-debreczeni-zita-vasinjekciokat-kapott-mert-vashianyban-szenvedett.htmlDebreczeni Zita súlyos vashiányban szenvedett, ami egy vérvételen derült ki.Dr. Life--Tilos lesz rágyújtani az autóban, ha gyerek is utazik bennehttp://www.life.hu/drlife/20150228-szivderito-tilos-lesz-ragyujtani-az-autoban-ha-gyerek-is-utazik-benne-angliaban.htmlOktóber 1-jétől törvény fogja tiltani Angliában az autósok számára, hogy rágyújtsanak a volán mögött, ha gyerek is ül a járműben.Dr. LifeThinkstockAleska Diamond keze csúnyán bedagadt: Vajon mi történhetett?http://www.life.hu/drlife/20150228-aleska-diamond-keze-csunyan-bedagadt-az-expornos-penteken-delutani-baleseterol-beszelt.htmlAleska Diamond, aki már többször is bizonyította, milyen elképesztő akrobatikus mutatványokra képes, tegnap megsérült felkészülés közben.Dr. Life--Teremts szívvédő környezetet a konyhától a hálószobáig!http://www.life.hu/drlife/20150227-szivderito-teremts-szivvedo-kornyezetet-a-konyhatol-a-haloszobaig.htmlMunkahelyet talán még nem váltunk azért, hogy a szívünkre vigyázzunk, de otthon, ahol mi vagyunk a főnökök, alakíthatunk ki olyan körülményeket, melyekkel védhetjük szívünk egészségét.Dr. LifeThinkstockSúlyos balesetet szenvedett Varnus Xavérhttp://www.life.hu/drlife/20150225-varnus-xaver-ket-csigolyaja-egybecsuszott-az-egyik-pedgi-eltorott.htmlVarnus Xavér két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött, amikor a minap több métert zuhant egy orgonáról. A híres zenészt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset.Dr. Life--Évente tízezer végtagot amputálnak Magyarországon: kiderült, miérthttp://www.life.hu/drlife/20150220-szivderito-kezeles-nelkul-halalos-lehet-az-erszukulet.htmlHa most magunk elé képzelnénk az alábbi "adatot", vélhetőleg rosszul lennénk: évente körülbelül tízezer végtagot amputálnak Magyarországon, hétezret kifejezetten amiatt, mert az érszűkület miatt menthetetlenné válik.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.