Ecstasy miatt került életveszélybe egy tini fiú

Forrás: Thinkstock -
ecstasy tabletta életveszély drogozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült: ecstasy miatt lett rosszul az a fiú, akinek drogot csempésztek az italába. A 14 éves tinédzser életveszélybe került, majdnem meghalt.

A 14 éves Ben Lee Jones szórakozni volt szombat este a barátival, amikor a megdöbbentő eset történt. Az ecstasyként közismertté vált pszichoaktív szer ekkor került bele az italába, ám a fiú erről mit sem tudott.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A bulizás ezt követően nem tartott sokáig, este 10 körül már haza is vitték Ben Lee-t a barátai, mert láthatóan nem volt jól. A fiú 33 éves édesanyja azonnal mentőt hívott, akik kórházba szállították és mesterséges kómába helyezték a fiút, aki addigra már semmire nem reagált.

Félő volt, hogy a fiú komoly agykárosodást szenvedett, amitől a család érthetően kiborult.

"Csak álltunk és sírtunk, ahogy ott feküdt a gyermekünk, mindenféle csövekkel" - emlékszik vissza az anya, Hayley Jones.

Szerencsére azonban nem történt komolyabb baj, sikerült közömbösíteni a fiú szervezetében felhalmozódott MDMA-t ( ecstasy hatóanyaga) így már hétfőn haza is engedték, most otthon lábadozik. A szülők azért mesélték el a történetüket, hogy felhívják mások figyelmét a szórakozóhelyek veszélyeire, és a drogok hatásaira - írta meg a WalesOnline.

A függőség húsz titkos jele

Nem is olyan egyszerű felismerni, ha valamelyik családtagunk vagy barátunk alkohol- vagy drogfüggő. A sztereotípiákkal ellentétben a legtöbb függő igen jól képes titkolni szenvedélyét, mivel a szégyen, a zavar és a következményektől való félelem igen erős motivációt jelent. Számos esetben a függő személy nem is akarja elismerni függőségét. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.