Szakértők azt ajánlják, ne mossuk meg az arcunkat zuhanyzás közben

Forrás: Shutterstock -
zuhany fürdés arc zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek szerint nem ajánlott megmosni az arcunkat zuhanyzás közben.

Te is meg szoktad mosni az arcodat, amikor zuhanyzol? Most kiderült, hogy rosszul teszed. A Mother Nature Network azt írja, fürdés közben magasabb hőfokú vizet használunk, és ez nem tesz jót az arcbőrünknek. Az arcunknak ugyanis langyos vízre van szüksége, hogy hidratált maradjon, és ne száradjon ki.

A szakemberek hozzáteszik, a zuhanyrózsából is túl erősen sugárzik a víz, ez pedig szintén árthat az arcunk érzékeny bőrének. Így ha az arcunkat tisztítjuk, akkor inkább a kezünket használjuk.

Hozzáteszik, a zuhanyzás viszonylag hosszú időt vesz igénybe, és ha ehhez hozzátesszük még az arcunk tisztítását is, akkor azzal azt érjük el, hogy csökken az arcbőr nedvességtartalma.

Ne zuhanyzás közben mosd meg az arcodat Forrás: Shutterstock
Demjén Ferenc elhagyhatta az intenzív osztálythttp://www.life.hu/drlife/20190516-demjen-ferenc-elhagyhatta-az-intenziv-osztalyt.htmlJó hír érkezett: Demjén Ferenc végre elhagyhatta az intenzív osztályt. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoSürgősségi abortuszáról vallott Milla Jovovich http://www.life.hu/drlife/20190516-surgossegi-abortuszarol-vallott-milla-jovovich.htmlSürgősségi abortuszon esett át két évvel ezelőtt Milla Jovovich. Dr. Life--Veréb Tamás megbetegedetthttp://www.life.hu/drlife/20190515-vereb-tamas-megbetegedett.htmlVeréb Tamás lebetegedett: erről a közösségi oldalán tájékoztatta a követőit. Dr. LifeOrigoÚj kullancsfaj jelent meg hazánkbanhttp://www.life.hu/drlife/20190514-uj-kullancsfaj-jelent-meg-hazankban.htmlÚj kullancsfaj jelent meg Magyarországon és egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes az emberre. Dr. LifeOrigoRábaközi Andrea mellkisebbítő műtétjéről vallotthttp://www.life.hu/drlife/20190513-rabakozi-andrea-mellkisebbito-mutetjerol-vallott.htmlRábaközi Andreát dús keblekkel áldotta meg a sors, de számára ez inkább teher volt. Ezért feküdt kés alá, és végeztetett kisebbítő műtétet. Dr. Life--Hajdú Péter nem ételmérgezés miatt került kórházba Cipruson, elmondta miérthttp://www.life.hu/drlife/20190513-hajdu-peter-nem-etelmergezes-miatt-kerult-korhazba-cipruson-elmondta-miert.htmlKórházba került ciprusi nyaralásán Hajdú Péter. Ételmérgezésre gyanakodtak, ám nem az előző este elfogyasztott kagyló volt a ludas. Elárulta, mi történt vele, és azt is, hogyan alakul a kapcsolata új szerelmével, Alföldy Annával. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.