A floridai rendőrség őrizetbe vette azt a transznemű áldoktort, aki ragasztóanyag és gumijavító szer felhasználásával, házilag készült implantátummal próbálta megnövelni páciense fenékméretét.


A szövődmények miatt a páciens természetesen kórházba került, a hatóságok pedig nyomozásba kezdtek, és letartóztatták az áldoktort. A rendőrségi őrizetbe vétel során derült ki, hogy Oneal Ron Morris, a magát plasztikai sebésznek kiadó 30 éves transznemű nő korábban maga is átesett ezen a "szépészeti" fenéknövelő beavatkozáson.


Northfoto
Oneal Ron Morris a rendőrségi felvételen


"Az áldoktor és a páciens a kozmetikai beavatkozással kapcsolatban 700 dolláros árban állapodott meg, de Morris a jó minőségű szilikon helyett különféle ragasztóanyagokból, ásványi olajokból és lyukas gumikerék javítására alkalmas szerekből készült keveréket használt implantátumnak" - nyilatkozta William Bamford őrmester, a Miami Gardens Rendőrkapitányság munkatársa. "Ráadásul ha ez még nem lenne elég, Morris a műtéti beavatkozás során ejtett bemetszés helyét pillanatragasztóval zárta le" - tette hozzá Bamford őrmester.


Röviddel az operációt követően súlyos komplikációk léptek fel a páciensnél. A nő először két helyi kórházban is járt, mielőtt a Tampai Általános Kórházba került, ahol végül megfelelő ellátást kapott. A beteg eleinte komoly hasi, majd egész testét átjáró fájdalmakra panaszkodott. A vizsgálatok során kiderült, hogy a páciens a szakszerűtlen beavatkozás következtében gyógyszerre ellenálló MRSA- (meticillin-rezisztens staphylococcus aureus, az úgynevezett húsevő baktérium) fertőzést, majd tüdőgyulladást kapott.

Morrist végül a floridai North Lauderdale-ben tartóztatták le engedély nélküli orvosi praktizálás és súlyos testi sértés okozásának vádjával még 2011 márciusában. 

A közelmúltban sajnos számos hasonló történet kerület napvilágra, ugyanis a fenéknövelő műtét egyre népszerűbb az Egyesült Államokban az olyan nők körében, akik Jennifer Lopez, Beyoncé vagy Nicki Minaj gömbölyded idomaira vágynak, pedig a szakértők szerint a nem engedélyezett és ellenőrzött műtéti beavatkozások nem sokkal biztonságosabbak, mint például az orosz rulett.
Éva szexi, lapos hassal hódíthat plasztikai műtéte utánhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111122-aesthetica-atalakitas-eva-szexi-lapos-hassal-hodithat-plasztikai-mutet.html Lebénult a H1N1-oltástól Veronikahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111121-lebenult-a-h1n1-oltastol-veronika.html Mikrohullámoktól a mobiltelefonig: csak legenda vagy tényleg rákkeltőek?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111118-mikrohullamoktol-a-mobiltelefonig-csak-legenda-vagy-tenyleg-rakkeltoek.html Kómából ébredve idegen nyelven beszélni: csoda vagy agyunk rejtett képessége?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111115-komabol-ebredve-idegen-nyelven-beszelni-csoda-vagy-agyunk-rejtett-kepessege.html Így lúgosítanak a magyar sztárok!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111118-igy-lugositanak-a-magyar-sztarok.html Horkolás miatt hízott 230 kilóra egy férfihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111117-horkolas-miatt-hizott-230-kilora-egy-ferfi.html Reni új füleivel csodaszép, dögös nő letthttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111117-aesthetica-atlakitas-reni-uj-fuleivel-egy-csodaszep-dogos-no-lett.html Bombacsaj lett belőle! Íme Mónika új mellekkelhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111114-aesthetica-atalakitas-bombacsaj-lett-belole-ime-monika-uj-mellei.html