A 28 éves modell, Aaliyah Johnson annyira szerette volna elérni a tökéletes barnaságot, hogy barátai tanácsára kipróbált egy illegális barnító injekciót, amitől súlyos vér- és bőrfertőzést kapott.

Aaliyah a rendszeres szoláriumozástól még 2007-ben bőrrákos lett, de végül sikeresen felgyógyult betegségéből. Azonban a modell soha nem volt elégedett a szolárium hatékonyságával, ezért örömmel próbálta ki egy Egyesült Királyságban betiltott, illegális barnítószert.

"Az egyik barátnőm ajánlotta a szert, azt mondta, hogy ő kipróbálta, és teljes mértékben elégedett volt az eredménnyel. Mivel tényleg lenyűgöző volt a barnasága, így elhatároztam, hogy én is teszek egy próbát. Tiszta bolond voltam, hogy nem is néztem utána a kockázatoknak és az esetleges mellékhatásoknak. Őszintén szólva csak amiatt aggódtam, nehogy túlságosan lebarnuljak" - emlékezett vissza Aaliyah Johnson. "Mikor azonban hallottam Jenna Vickers esetét, aki a szer hatására életét vesztette, először nagyon megrémültem. Azt gondoltam, hogy akár én is meghalhattam volna. Teljesen idiótának éreztem magam, mikor utólag tudomást szereztem róla, hogy ez a szer bőrrákot okozhat."

Northfoto

Az illegális szert egy londoni lakásban injektálták Aaliyah hasába, mert nem szerette volna magát beoltani. Az injekciót követő 24 órában Aaliyah elkezdett foltokat látni a szeme előtt, hányingere volt, és égető, viszkető érzés gyötörte a bőrét. A nő azonban megnyugtatta magát, hogy ez biztos csak egy kis ártalmatlan mellékhatás, ezért másnap újabb kezelésre ment. A tünetek egyre erősebben jelentkeztek, és a barnulás helyett narancssárga táskák keletkeztek a modell szemei alatt, majd sötét árnyalatú foltok jelentek meg az testén. A lány testét borító elváltozásokat ide kattintva nézheted meg. 

"Nem is értem, miért nem fordult meg a fejemben, hogy baj lehet abból, ha egy ellenőrizetlen, teljesen illegális szert fecskendeznek a testembe. Mindenkinek szeretném a figyelmét felhívni az illegális barnítószer veszélyeire, ugyanis interneten keresztül rendkívül könnyű beszerezni. Most már saját tapasztalatból mondom, a szépség nem ér meg ennyit" - mondta Aaliyah.

Ezt az injekció formájában beadandó mesterséges barnítószert eredetileg a nyolcvanas években fejlesztették ki az Egyesült Államokban. A szer valójában egy természetes hormon szintetikus verziója, amelytől a bőrt több melanin pigment termelésére képes. Soha nem tesztelték szabályosan, és nem készítettek tanulmányokat a mellékhatásokról, ezért a szer a legtöbb országban nem engedélyezett.

Megosztotta titkát a gyönyörű topmodell! - Így marad karcsú Miranda Kerrhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120926-miranda-kerr-a-tengerparton-erosit.html Fogatlanná vált a topmodell: egy baleset után vesztette el első négy fogáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120924-egy-autobaleset-utan-vesztette-el-elso-negy-fogat-az-egykor.html Rohadnak a fogai, sebek borítják a testét: drogfüggő lett a Topmodell leszek sztárjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120913-hajlektalan-lett-rohadnak-a-fogai-sebek-boritjak-a-testet-drogfuggo.html Egyszer a 42 kilót is elérte - Megrázó videó a modellről, aki anorexiába halt belehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120724-egyszer-a-42-kilot-is-elerte-kepek-isabelle-caro.html "A siker fontosabb, mint hogy egyek egy jót" - Zsófi 50 kilót fogyott, hogy modell lehessenhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120510-huszti-zsofi-50-kilot-fogyott-hogy-modell-lehessen.html Visszanyerte a látását a modell, akinek savval öntötték le az arcáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120207-visszanyerte-a-latasat-a-modell-akinek-savval-ontottek-le-az.html Súlyos allergiás reakció: felpuffadt az arca a fiatal modellnek a hajfestéktőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111108-sulyos-allergias-reakcio-felpuffadt-az-arca-a-fiatal-modellnek-a.html