Egyre több a parlagfűpollen - másodfokú riasztást adtak ki északkeleten

Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard -
ÁNTSZ északkelet allergia pollenkoncentráció pollen másodfokú készültség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

Allergiától szenvedsz, de nem szeretnél gyógyszereket szedni? Íme, néhány természetes módszer, amiket kipróbálhatsz! Kattints IDE a részletekért!

Az ezzel szomszédos területeken, egészen Miskolc és Debrecen vonaláig, valamint a Kiskunság északi részén az I. fokú riasztási szintnek megfelelő értékeket mértek – írja az ÁNTSZ adatai alapján az MTI. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer elmúlt heti adatai alapján az ország több részén "figyelmeztető" jelzés van érvényben, ez alól csak a Börzsöny és a Mátra vidéke kivétel.

Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard

A következő hetekben a parlagfű pollenszórása várhatóan egyre intenzívebb lesz, így az arra érzékenyeknek számítaniuk kell arra, hogy tüneteik erősödni fognak. Előfordulhat tüsszögés, nátha jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, kezdeti torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és az oki.antsz.hu, illetve a www.facebook.com/tisztiorvos oldalakon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.