Az ÁNTSZ megyei tisztifőorvosa elmondta, a kislány agyvelőgyulladását bakteriális fertőzés okozta, megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket, egyetlen tragikus kimenetelű megbetegedés után azonban nem beszélhetünk járványról.

Bakteriális eredetű agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás kislány. Stánitz Éva, az ÁNTSZ megyei tisztifőorvosa elmondta, miután tudomást szereztek az esetről, azonnal a helyszínre mentek és megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket: fertőtlenítették az óvodát és azokat az intézményeket, ahol a gyermek megfordult, az óvoda ideiglenes bezárását azonban nem találták indokoltnak – írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

A szakértő hangsúlyozta, a megbetegedés bakteriális eredetű, antibiotikummal kezelhető és csak szoros érintkezéssel terjed. Az olyan gyors és végzetes kimenetelű lefolyás, mint a kislány esetében, nagyon ritka, halálához nagymértékben hozzájárulhatott a kórokozó iránti érzékenysége. Az ÁNTSZ szakemberei feltérképezték, kikkel kerülhetett közvetlen kapcsolatba a kislány, és csaknem 80 embernek biztosította a szükséges antibiotikumot.