Képzelt betegek: így működik a hipochonder agya

Forrás: Thinkstock -
szívderítő hipochondria hipochonder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rettegés, halálfélelem tölti ki a napjaidat, minden szokásostól eltérő érzés, apró fájdalom vagy testi jelenség megtapasztalásakor pánikba esel, és böngészni kezded az internetet: milyen súlyos betegség támadott meg?

Többnyire semmilyen. De ez nem tántorít el attól, hogy a legközelebbi apró jelre máris nekiugorj az újabb kutatásnak, felkeresd háziorvosod újabb beutalókért, és így tovább.

Forrás: Thinkstock

A hipochondria régről ismert lelki betegség. Mivel kapcsolatban áll a testtel, a szomatoform pszichiátriai betegségek közé soroljuk. A beteg jó ideig nincs tisztában azzal, hogy nem valódi betegségekre vadászik, de aztán többnyire belátja, hogy maga a vadászat az ő betegsége. Tisztában van vele, hogy képzelt betegségektől retteg, de sajnos nem tud megszabadulni a kényszertől. Mert mi van akkor, hogy ha ez most kivételesen igazi?

Nagyon gyakori, hogy szív- és érrendszeri betegségek állnak a hipochonder figyelmének központjában. Hogy pontosan milyen összefüggés van köztük, illetve hogy miképpen győzhető le a kór, kiderül a Szívderítő.hu oldaláról.

Lehetséges! Diétával szabályozhatod a hormontermelésedhttp://www.life.hu/drlife/20141017-a-pajzsmirigybetegsegek-tekinteteben-is-nagyon-fontos-a-dieta-igy-csinald.htmlEzer nőből átlagosan tizenöten szenvednek pajzsmirigy-alulműködésben: ők folyamatos fáradtsággal, depresszióval küzdenek.Dr. Life--Volt szívbeteg a családodban? Kezdj el időben védekezni!http://www.life.hu/drlife/20141017-korabbi-szivbetegseg-a-csaladban-mi-a-teendom-hogyne-legyen-baj.htmlA szív- és érrendszer megbetegedései egyre fiatalabb korosztályban jelentkeznek, nem ritka a negyven év alatti páciens, de extrém esetben akár a huszas korosztály tagjai is érintettek lehetnek.Dr. LifeOrigoGyakran nézel a pohár fenekére? Egekbe szökhet a vérnyomásodhttp://www.life.hu/drlife/20141017-alkohol-borozas-szivbetegseg-magas-vernyomas-osszefuggesei.htmlMeghitt, esti iszogatás közben lecsúszik egy-két pohár bor? Gyakrabban néztek a haverokkal a pohár fenekére? Ha korábban bármi gondod volt a szíveddel, nem árt vigyáznod.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.