Elképesztő szívátültetés-rekord a budapesti Városmajori Klinikán

Forrás: Thinkstock -
szívderítő Budapest szívátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az MTI tájékoztatása szerint minden eddiginél több, összesen ötven szívátültetést végeztek az idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Az egyetem közlése szerint az idei kiugró eredmény oka, hogy az orvosok "minden lehetőséget megragadtak", ha lehetett egy nap alatt két szívátültetést is végeztek.

A nemzetközi transzplantációs társaság adatai szerint csak tíz olyan szívcentrum van a világon, ahol ötven szívátültetést végeznek évente. A szívátültetés előkészítésében, a műtét elvégzésében és az utókezelésében mintegy harminc orvos és 60 főnyi szakszemélyzet vesz részt a klinikán.

Forrás: Thinkstock

Az ötvenedik beültetést december 17-én hajtották végre egy 41 éves, kétgyermekes családapán, akinek évek óta súlyos szívelégtelensége volt. A beteg állapota kielégítő, már sétál. A férfit karácsonykor családja már az intenzív osztályon látogathatta, várhatóan három héten belül hazaengedik - közölte az egyetem.

A további sikerekről és az elképesztő rekordról a Szívderítő.hu oldalon olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.