Élete legnehezebb mérkőzésén harcol a 22 éves hokis, aki azonban bátran néz szembe a kihívásokkal.

A Ferencváros fiatal jégkorongozójánál augusztusban nyirokcsomórákot diagnosztizáltak az orvosok. A sportoló azonban nem csügged, sőt brutális hadüzenetet küldött: „Fuck Cancer”, azaz „Megb...szhatod, rák” feliratú karkötőt visel.

Forrás: Instagram/ Hardi Richárd

„A világhálón fedeztem fel, hogy van egy jótékonysági szervezet, amelytől meg lehet venni ezt a karkötőt. Beszereztem, s azóta mindig rajtam van. Hatéves korom óta sportolok, és sosem adom fel, mindig harcolok. Most is a kórral. Jólesett és erőt ad, hogy az egész jégkorongos társadalom támogat engem a küzdelmemben. A csapattársaim, de még a rivális újpestiek is üzentek nekem. Sőt Kanadából is kaptam jókívánságot” – mesélte a Blikknek Richárd, akinek a szervezete jól reagál a kezelésekre.

„Az előírt tizenkettőből eddig négy kemoterápián vagyok túl, s biztatnak az orvosok. Hamarosan újabb CT-vizsgálatom lesz, s ha az ismét kedvező képet mutat, akkor lehet, hogy nem is kell az összes hátralevő nyolc kezelésen átesnem. Jó a közérzetem, nincs még csak hányingerem sem a kezelések után. Mintha semmi sem történt volna, úgy élek. A héten elkezdtem edzeni, a Fradi hazai meccsein pedig amikor tudok, szurkolok. Hiszen a srácoknak is kell bátorítás, nem csak nekem” – mondta a hokis.