A világhírű énekes a források szerint a kilencvenes években fertőződött meg HIV-vírussal, de a halálos betegséget hat hónappal a halála előtt diagnosztizálták.

Prince vad szexuális élete közismert tény, korábban exbarátnője bíróságon vallott a részletekről. A National Enquirer információi szerint a nemrég elhunyt énekes a kilencvenes években fertőződött meg HIV-vírussal, és 6 hónappal a halála előtt tudta meg, hogy AIDS-es.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

Kezeltetni azonban nem akarta magát, mert - mint kiderült - abban hitt, hogy Isten majd meggyógyítja őt. Prince, aki Jehova Tanúja volt, a halála előtti időszakban 36 kilóra fogyott, a források szerint tisztában volt vele, hogy meg fog halni. Állapota egyre súlyosbodott: nagyon rossz vérképe volt, vashiánnyal küzdött, testhőmérséklete is vészesen csökkent, gyenge volt és zavarodott. Az arca sárgás volt, lógott a bőr a nyakán, az ujjai sárgás-barnásak voltak - mondta el egy közeli forrás a lapnak. Prince mindemellett gyógyszerfüggő volt: rendőrségi információk szerint nagy mennyiségű vényköteles fájdalomcsillapítót találtak nála, amikor meghalt.

Így búcsúztak a sztárok Prince-től
Több mint harminc éven át volt a zenei élet meghatározó alakja Prince, akinek halála az egész világot váratlanul érte. A rajongói és a hírességek is kifejezték fájdalmukat, búcsúüzeneteik elárasztották a közösségi oldalakat - kattints ide a cikkért!