A közösségi profilján tette közzé a barátnője lábáról készül fotót Nicola Gavins, amit már több mint 11 ezren osztottak meg. A leírás szerint a kanadai pincérnőt a kötelező magassarkú teljesen tönkreteszi.

Forgalmas napokon a felszolgálóknak rengeteget kell menniük, mindezt magassarkúban véghezvinni közel áll a kínzáshoz. Egy edmontoni gyorsétteremben mégis előírják a kötelező sarokméretet, ami miatt a nap végére csupa vér lesz a pincérnő lába.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Nicola Gavins barátnőjéről osztotta meg a sokatmondó fotót, amin jól látszik, hogy nem kevés szenvedést okoz neki az előírás. Hiába akarta lecserélni cipőjét, a műszakvezetője figyelmeztette, hogy magassarkúban kell felszolgálnia. A gyorsétteremben ráadásul a munkaruhára is különös szabályzat vonatkozik, persze csak a nők esetében, akiknek meg kell vásárolniuk az egyenruhát, míg a férfi alkalmazottak a saját fekete pólójukban is felszolgálhatnak.

Forrás: Facebook/Nicola Gavins

Az étterem a nagy vihart kavaró poszt után cáfolta, hogy kötelező lenne magassarkút hordania a pincérnőknek. Azt írták, mindössze javaslat olvasható a szabályzatban. Hozzátették, a férfiaknak sem szabad sima talpú cipőt viselniük. Emellett biztosították az embereket arról, hogy felülvizsgálják a szabályzatot.