Stephanie Rodas 13 éves volt, mikor a táplálkozási zavar jelentkezni kezdett nála. Nem meglepően a betegség hátterében lelki okok álltak. 

A 13 éves tinilánynak nem voltak barátai, kirekesztve érezte magát az iskolai közösségből. Véleménye szerint ez azért volt így, mert kissé duci gyerek volt. Ezért elhatározta, hogy megválik a túlsúlyától, mert akkor biztosan szeretni fogják. 

Valóban sokat változott Stephanie megítéltetése, rengeteg dícsérő szót és elismerést kapott a fogyása kapcsán, ami jót tett a lány önbizalmának. 

"Életemben először történt velem valami olyan, amit én tudtam irányítani. Valami, amit csak és kizárólag én kontroláltam" - mesélte a 28 éves nő.

30 kilónál is kevesebb volt, mikor a bentlakásos központba kerültForrás: Real Women Real Stories

A gimnázium utolsó évéig nem is volt ezzel semmi baj, de akkorra viszont már látni lehetett, hogy valami nincs rendben. A tinédzser teljesen a koplalás bűvkörébe került, újabb elismerések és még több szeretet reményében sanyargatta magát. Az egyre csak fogyó lány 17 évesen kórházba került New Jerseyben, ahol egy táplálkozási zavarokat kezelő programban vett részt. Ekkor állapították meg: anorexiával küzd. 

"Senki nem kérdezte meg, hogy mi lehet a dolog hátterében. Nem érdekelte őket, hogy milyen családból származom, hogy miken mentem keresztül, semmilyen mélyebb témát nem érintettünk. Kezeltek, majd 30 nap múlva közölték, hogy az állapotom stabil, haza mehetek" - mondta Stephanie.

Később önszántából ismét kezeltetni kezdte magát, de akkor már gondosan figyelt arra, hogy a gyógyítási folyamat során ne csak fizikailag, hanem lelkileg is eredményt érjenek el, végül azonban ez a program is kudarcot vallott. 

Egy napon a lányt eszméletlenül találták meg, ekkor már kevesebb volt mint 30 kg. Ezt követően egy bentlakásos kezelési központba került, a családja pedig most gyűjtést szervez, hogy fedezni tudják a lány költségeit, ugyanis valószínűleg elég sokáig kell az intézményben tartózkodnia.