Az Áll az alku pénteki nagy nyertese indulás előtt képes akár négyszer is visszamenni a lakásba, hogy minden rendben van-e. Kényszercselekvései mellett imádja pintyürüléket tartalmazó krémekkel fiatalon tartani a bőrét, ám nyereményét mégsem erre, hanem beteg nővérére és saját popkarrierjére fordítja.

Kényszercselekvésekkel az élet

Németh Kornél nem hétköznapi játékosa volt az idei Áll az alkunak. A fiatalember pénteken 5,1 millió forintot vihetett haza, ahhoz pedig, hogy a műsorban ekkora szerencséje legyen, szerintem nagy szerepe volt a babonáinak is. „Nem voltak mindig jelen az életemben babonák és a kényszeres cselekvések. Minden 19 éves koromban kezdődött, amikor elköltöztem a szüleimtől, és egyetemre mentem. Azokat a dolgaimat, amelyek szerintem szerencsét hoznak, a babonákhoz kötöm. De vannak kemény kényszercselekvéseim is, amelyekkel nem tudok leállni.

Kényszercselekvések nehezítik Németh Kornél életétForrás: TV2

Mielőtt elindulok otthonról háromszor nyomom le a kilincset, hogy biztosan bezártam-e az ajtót, várok pár másodpercet, megint háromszor lenyomom a kilincset, megint várok és harmadszor is megismétlem a folyamatot.

- meséli Kornél, aki volt, hogy bajba került egy korábbi munkahelyén a kényszeres dolgai miatt. „Próbáltam én korábban felkelni, de amikor már tucatnyi ilyen rituáléd van reggelente, akkor bizony elkésel. Szerintem fontos, hogy az emberek megértsék, hogy a hozzám hasonlóak ezt nem tudatosan, nem szándékosan teszik. Ez egy kényszeres dolog, bár soha nem beszéltem erről pszichológussal, mert elfogadtam, hogy én ilyen vagyok."

Pintyürülékes krémet használ

De nem ez az egyetlen különlegesség Kornél életében. A 33 éves fiatalember simán letagadhatna 10 évet, és amikor azt mondják neki, hogy ez szimpla genetika, ő hangosan felnevet. „Ezek nem a gének, hanem a legkülönbözőbb szépítkezési lehetőségek, amelyeket felkutatok. Képes vagyok tűzforró vízben ülni, hogy az egész testemen szebb legyen a bőröm. Az Egyesült Államokból rendszeresen hozatok pintyürüléket tartalmazó arckrémet, amelyet a világsztárok is használnak. Ez mint egy gipsz, megköt az ember arcán, és kicsi darabokban lehet lehúzni. De használtam már lóondóból készül sampont is, amelytől nemcsak fényesebb, de világosabb is lett a hajam" – részletezi az Áll az alku játékosa.

Pintyürülékes krémmel ápolja a bőrétForrás: TV2

Azt hitték, hogy daganatos beteg a testvére, kiderült, hogy babát vár 

Méregdrága, lóondót tartalmazó sampont nem rendel többet a fiatalember, bár futná rá az 5,1 millió forintos nyereményéből. „Ilyenekre nem költök ebből a pénzből. Úgy döntöttem, hogy a nyereményemet kettéosztom. Az egyik részét megkapja a nővérem, aki a legfontosabb az életemben. Az első gyermeke születése után állapították meg nála a szklerózis multiplex betegséget, és közölték vele, hogy nem lehet több gyermeke. 10 év múlva mégis csoda történt, és megfogant a második babája. Ám egészen a 4. hónapig az orvosok azt mondták neki, hogy nem terhes, hanem daganatos beteg. Bár az állapota most stabil, nagy szüksége lenne a családjának egy autóra és jogosítványra, így őt ezekkel szeretném támogatni" - meséli Kornél, aki önmagát azzal ajándékozza meg, hogy dalszerzőket, zeneszerzőket keres fel, hogy hamarosan már saját dalokkal is felléphessen mint énekes.

Kornél a beteg testvérének szeretne segíteni nyereményébőlForrás: TV2