Halálos daganatot találtak az egykori Forma-1-es pilóta, Rubens Barrichello nyakánál januárban. Súlyos állapotban került kórházba, szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte.

Az egykori Forma-1-es pilóta, Rubens Barrichello januárban került kórházba, súlyos állapotban. A versenyző otthonában lett rosszul, ezután vitte be felesége az intézménybe. Akkor nem nyilatkoztak a részletekről, azonban most a pilóta Conversa com Bial című brazil talkshow-ban beszámolt a betegégéről.

Rubens BarrichelloForrás: Williams

„Otthon zuhanyoztam, amikor hirtelen megfájdultam a fejem. Egy tízes skálán olyan 8 vagy 9-es volt a fájdalom"mondta Barrichello, aki ezután összeesett, és csak nagy nehezen tudott lábra állni, hogy felébressze feleségét. Azonnal a kórházba indultak, közben egy orvos barátjukkal is felvették a kapcsolatot. Kiderült, hogy egy daganat van a pilóta nyakában és igen szerencsés, hogy egyáltalán még él. Az orvosai megoperálták, de azt is közölték vele, hogy a páciensek csupán 14 százaléka épül fel teljesen a hasonló esetekből. Szerencsére Barrichellónak sikerült és már a műtét után nem sokkal versenyzett is a Stock Car Brasil sorozatban.