A dietetikus szerint három liter folyadékra van szüksége naponta egy felnőttnek

dietetikus folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta, a pontos mennyiségét a testsúlya határozza meg – mondta Miháldy Kinga dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakember ismertetése szerint felnőtteknél 10 kilónként 4 deciliter folyadékot kell bevinni naponta, így egy 70 kilogrammos ember esetében ez 2,8 litert jelent.Hozzátette, helytálló az a közvélekedés, miszerint 2–2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek, hiszen a maradékot a táplálkozás során, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy egyéb, folyadéktartalmú ételekből lehet fedezni.

A szakember ismertetése szerint felnőtteknél 10 kilónként 4 deciliter folyadékot kell bevinni naponta, így egy 70 kilogrammos ember esetében ez 2,8 litert jelent. Hozzátette, helytálló az a közvélekedés, miszerint 2–2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek, hiszen a maradékot a táplálkozás során, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy egyéb, folyadéktartalmú ételekből lehet fedezni.

Forrás: Shutterstock

Egy évig biztosan nem lép még színpadra Cserhalmi Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20190316-egy-evig-biztosan-nem-lep-meg-szinpadra-cserhalmi-gyorgy-szinesz.htmlCserhalmi Györgyöt először 2017 tavaszán operálták, előbb térd-, majd gerincműtéten esett át. A színházi munkához még nem térhetett vissza, még nem érzi magát elég erősnek ehhez.Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoÚj tanulmány: mégsem egészséges a tojáshttp://www.life.hu/drlife/20190316-uj-tanulmany-megsem-egeszseges-a-tojas.htmlA tojás nem annyira jó az egészségünk számára, mert a fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát – mutatta ki egy pénteken közzétett átfogó tanulmány. Hogy mennyire lehet ennek hinni, nem tudni, ugyanis ez az élelmiszer már többször került célkeresztbe, mondván: egészségtelen, később aztán ezt mindig megcáfolták. Dr. LifeOrigoÉvekig járt pszichológushoz Tóth Andihttp://www.life.hu/drlife/20190223-evekig-jart-pszichologushoz-toth-andi-enekesno.htmlKamaszlányként nyerte meg az X-Faktort Tóth Andi. Az énekesnő azóta főszerepeket játszik a Madách Színházban, láthattuk sikersorozatban és televíziós műsorban is, egy ideje pedig boldog kapcsolatban él Szabó Ádámmal. Arról azonban eddig nem beszélt, hogy súlyos árat fizetett a hirtelen jött sikerért, amely komoly pszichés betegséget okozott nála. Dr. LifeOrigoTúlélte az anyaméhben az abortuszt, így él ma Carrie – videóhttp://www.life.hu/drlife/20190217-tulelte-az-anyamehben-az-abortuszt-igy-el-ma-carrie.htmlCarrie anyukája el akarta vetetni a babát, ám a beavatkozás nem sikerült, és egy hónap múlva kiderült, még mindig várandós. A kislány sérült szemekkel, féloldali bénultsággal született. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.